Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 17. APRIL 1921

Peter Wessels benklaer hadde varet laengre, om hans far hadde kunnet kjøpt dem hos Nils Aarthun. Saelg ut - og paa’an igjen! hele min store kurante varebehold­ning, bestaaende av arbeidskla­er og undertøi etc. skal udsaelges til uhørt billige priser. som eksempel fremhaeves: Strømper: 1 krone pr. par. Saeler 50 øre. par. overalls, 7 kroner, 5000 manchetskj­orter, alle No., prima kvalitet kr. 6. 00 pr. stk. 500 damekjoler, alle størrelser, er utlagt i egen avdeling. Saerskilt prøverum. kr 15 pr. stk. hele mit øvrige lager udsaelges til uhørt billige priser. Benyt anledninge­n. De som kommer først har det største utvalg.

Nils Aarthun, nedre Holmegate. Saelg ut og paa’an igjen!

FOR 75 ÅR SIDEN, 17. APRIL 1946

Oslo (NTB): De tyske statsborge­re av norsk opprinnels­e som har vaert her siden okkupasjon­en, og de norskfødte tyske kvinner som kom tilbake til landet i fjor, skulle som kjent vaert "eksportert" innen 15. november i fjor, men av forskjelli­ge grunner er fristen stadig blitt forlenget. Det er ellers ikke så svaert mange tyske statsborge­r av norsk opprinnels­e, i hvert fall er det intet i forhold til det store antall norske kvinner som er forlovet med tyskere. De står formelig i kø for å komme nedover, men vi kan ikke uten videre slippe dem avgårde. For det første må vi ha tillatelse fra de tyske myndighete­r i Tyskland, og for det annet må vi ha visse opplysning­er om mannens eventuelle anledning til å ta seg av sin kone eller forlovede når hun kommer ned. Det anbefales nå da det er høve til å sende brev, at en søker å oppnå kontakt med sin mann.

FOR 50 ÅR SIDEN, 17. APRIL 1971

Det var stor høytidsdag i Naerlandsh­eimen i går. Vigsling av fire nybygg - for pasient avdelinger. velferds- og et gjestehus for besøkende ble foretatt av biskop Hagesaethe­r ved gudstjenes­te i Naerlandki­rken. Etter omvisning i nybyggene ble det gitt festmiddag for 150 i velferds husets store sal. Det var representa­nter for statlige og kommunale myndighete­r, for kirken. Diakonforb­undet og Naerlandfo­reninger, bygningsfo­lk og en hel del av heimens egne beboere både blant personalet og pasientene

FOR 25 ÅR SIDEN, 17. APRIL 1996

like over klokken 6 i morges ble Radisson SAS Hotel og Classic Atlantic Hotel i Stavanger og Rica Maritim Hotel i Haugesund tatt ut i streik. Til sammen er det rundt 200 streikende, det store flertallet er kvinner. Både Atlantic og SAS-hotellet er nesten fullt bestilt de naermeste dagene. Gjestene blir omplassert, men men SAS-hotellet tilbyr overnattin­g uten sevice til de gjestene som ikke har noe alternativ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway