Stavanger Aftenblad

Jan Medby fyller 90 år

-

JUBILANT: Søndag 18. april fyller Jan Medby på Moi 90 år. Om noen skal mye av aeren for at det i dag finnes flotte skiløyper i Lund, så er et navn som stadig dukker opp i manges bevissthet: Jan Medby. Ingen har jobbet så mye dugnad, som ham. I dag har Moi Idrettslag en flott og populaer lysløype i Saetra-området. Dette hadde neppe blitt en realitet, uten Medbys store og uselviske innsats.

Allerede som 17-åring deltok han svaert mye med på dugnad i Moi Idrettslag.

Han fikk åpne nye Moi Stadion i 1948, som en takk for hans store innsats. Moi Idrettslag fyller i år 90.år.

Jan Medby har lagt ned en utrolig innsats i klubben, og selvsagt er han aeresmedle­m. Flere tusen timer har han bidratt med på ulike dugnader.

Han har også drevet fabrikk og faktisk var Medby på Moi de siste som laget treski i landet. Siden han har laget rokker og vugger på gamle måten. Produktene har blitt solgt over hele landet. Jan Medby var selv svaert aktiv idrettsman­n og det berømte Fjelløpet i Sandnes har han fullført hele 40 ganger. I dag bor han og kona Henny, i en omsorgsbol­ig på omsorgssen­teret på Moi. På grunn av koronaen får ikke bygdesamfu­nnet Lund feire dagen til en av sine aller største helter.

Helsen er ikke det en gang var, men skifolket i Lund og andre steder, kan sende en vennlig tanke til en hedersmann av de helt sjeldne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway