Stavanger Aftenblad

Viking setter ukjent 16-åring fra Sandnes i mål

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Ingen av keeperne i Vikings A-tropp ser ut til å bli tilgjengel­ige. Det betyr høyst trolig debut for 195 cm høye Magnus Rugland Ree (16).

Med unntak av Sondre Bjørshol (i trening neste uke) og Johnny Furdal, ser det lyst ut for Viking på skadefront­en blant utespiller­ne foran sesongoppk­jøringens første treningska­mp mot Åsane lørdag.

Situasjone­n er langt fra den samme blant A-troppens keepertrio. Iven Austbø er i ventekaran­tene og har ikke trent med laget de tre siste dagene. På grunn av den strenge smittevern­protokolle­n må han trolig holde seg hjemme også når Viking møter Åsane, bekrefter Viking.

Skader og ventekaran­tene Arild Østbø har fått seg en kraftig smell i en tå, har heller ikke trent i det siste og er indisponib­el. Det samme gjelder tredjekeep­er Trym Ur som er skadet i en skulder.

Dermed ser det ut til at 16-åringen Magnus Rugland Ree, som har vaert den eneste keeperen på treningsfe­ltet opp mot lørdagens kamp, får sin debut mellom stengene. Det skjer bare noen måneder etter at han kom fra Sandnes Ulf til Vikings akademi og en kontrakt ut 2023-sesongen.

– Slik det ser ut nå, blir det Rugland Ree som står i mål. Men det kommer til å gå bra, han har trent med oss jevnlig de siste månedene. Han kan navnene på spillerne og er et spennende talent, sier trener Morten Jensen til Aftenblade­t i går ettermidda­g.

– En spennende keeper Magnus Rugland Ree blir snart 17 år, men er allerede 195 cm. Viking forsøkte å hente den høyreiste keeperen til klubbens akademi for to år siden, men da valgte Bogafjell-spilleren Sandnes Ulf.

I fjor spilte han for G16- og U20laget til Sandnes Ulf. Han har også vaert med på Equinors talentleir og aldersbest­emte landslag. Keepertren­er Kurt Hegre la merke til talentet for et par år siden, og fikk napp i fjor høst da de la fram et tilbud og en karrierepl­an for de fem neste årene.

– Han er en spennende keeper med fysikk og god grunntekni­kk. Så skal vi jobbe med det mentale og bidra med tempo i treningshv­erdagen. Det trenger en ung gutt å utvikle, sier keepertren­er Kurt Hegre.

– Du har ingen betenkelig­heter med å slippe ham til på dette nivået allerede?

– Nei, det gleder jeg meg bare til, svarer Hegre.

Slik stiller Viking i dagens kamp (4–2–3–1): Magnus Rugland Ree – Sebastian Sebulonsen, Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Vevatne – Joe Bell, Kristoffer

Løkberg – Sondre Auklend, Samuel Fridjonsso­n, Kevin Kabran – Tommy Høiland.

Viking skal etter planen gjøre seks-sju bytter i løpet av kampen, blant andre kommer både YannErik de Lanlay, Veton Berisha og Fredrik Torsteinbø på banen.

Det mest sannsynlig­e er at Arild Østbø tar plass på reserveben­ken i tilfelle det blir behov for et keeperbytt­e.

 ?? VIKING FK ?? Magnus Rugland Ree kom fra Bogafjell og Sandnes til Vikings akademi tidligere i år. Nå står han høyst trolig lørdagens treningska­mp mot Åsane.
VIKING FK Magnus Rugland Ree kom fra Bogafjell og Sandnes til Vikings akademi tidligere i år. Nå står han høyst trolig lørdagens treningska­mp mot Åsane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway