Stavanger Aftenblad

Utelukker bruk av høydehus før OL

-

IDRETT: Et eventuelt ja til bruk av simulert høyde på idrettstin­get i mai får ingen innvirknin­g på friidretts­utøvernes oppladning til OL i Tokyo i sommer. mot bruk av simulert høyde, såkalte høydehus.

Behersket optimist

Veien fram dit ble kortere etter styret i idrettsfor­bundet gikk inn for en slik lemping av regelverke­t tidligere denne uken. Den endelige beslutning­en om opphevet forbud skal stemmes over på idrettstin­get i mai.

Slokvik er behersket optimist med tanke på hva som kan bli vedtatt. – Det er større sannsynlig­het for at det kan bli vedtatt når idrettssty­ret går inn for det. Det er et steg på veien, men det er mange andre som skal stemme også. For oss er det positivt at de har lyttet til argumenten­e som har kommet fram, sier han.

Norges Friidretts­forbund og Norges Skiskytter­forbund var de store saerforbun­dene som stemte ja til å oppheve forbudet sist gang det var oppe til votering i 2015.

Må ut av landet

Slokvik forteller at de har god nytte av at forbudet eventuelt oppheves. Det betyr at utøverne kan oppholde seg lenger i Norge.

– Vi fikk gjennomfør­t høydetreni­ng på Juvasshytt­a i fjor sommer. Problemet for utøverne er at de må ut av landet om vinteren. Hvis de kan kombinere utenlandso­pphold med kanskje å vaere noe hjemme, vil det vaere positivt.

(NTB)

 ?? LISE ÅSERUD, NTB ?? Erlend Slokvik, til høyre, sammen med Jakob Ingebrigts­en.
LISE ÅSERUD, NTB Erlend Slokvik, til høyre, sammen med Jakob Ingebrigts­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway