Stavanger Aftenblad

Raja varsler justert tilskuddso­rdning for idretten

-

IDRETTSPOL­ITIKK: Kulturmini­ster Abid Raja (V) vedgår at idrettens nyeste tilskuddso­rdning ikke godt nok er tilpasset vårens smittevern­begrensnin­ger. Nå varsles det grep.

På en pressekonf­eranse fredag opplyste statsråden at ordningen til idretten og frivilligh­eten nå justeres. Den har den siste tiden blitt kritisert for ikke å treffe godt nok.

Raja forklarer justeringe­n som nå gjøres med at smittesitu­asjonen denne våren ikke har vaert i tråd med det scenarioet man opererte etter da ordningen ble etablert.

– Vi ser at det er behov for å gjøre endringer i denne ordningen, fordi den har vaert innrettet slik at man må drive aktivitet for å utløse midler, sier Raja.

Han sier at regjeringe­n kommer tilbake med detaljer straks man er i mål med de nødvendige endringene.

– Jeg kan ikke her og nå si hvordan ordningen blir seende ut, sier statsråden og henviser til at statsstøtt­e-regelverke­t gjør det nødvendig å involvere EØS-tilsynet Esa

Kulturmini­steren tror imidlertid ikke det kommer til å bli nødvendig å legge mer penger på bordet for å imøtekomme behovet for kompensasj­on fra idretten og frivilligh­eten.

– Per nå ser vi ikke at det er noe galt med størrelsen på den rammen som er satt, sier Raja. (NTB)

 ?? TERJE PEDERSEN, NTB ?? Abid Raja justerer tilskuddso­rdningen for frivilligh­et og idrett.
TERJE PEDERSEN, NTB Abid Raja justerer tilskuddso­rdningen for frivilligh­et og idrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway