Stavanger Aftenblad

Nå er han nordmannen med flest Instagram-følgere: – Andre stjerner legger gjerne ut bilder av seg selv i privatfly

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no

SOSIALE MEDIER: Erling Braut Haaland har nå over tre millioner flere følgere på Instagram enn det er innbyggere i Norge.

Lørdag bikket jaerbuen 8,4 millioner følgere på det bildebaser­te sosiale nettverket – og gikk dermed forbi artisten Alan Walker fra Fana i Bergen som har 8,3 millioner følgere. Etter hva Aftenblade­t kjenner til, er det nå ingen nordmenn som har flere Instagram-følgere enn 20 år gamle Haaland.

Til sammenlign­ing var folketalle­t i Norge i fjor 5.391.369, ifølge Statistisk sentralbyr­å.

Haaland, som i dag spiller for Borussia Dortmund, er av Transferma­rkt verdsatt til 110 millioner euro, som er litt over 1,1 milliarder norske kroner. Bare PSGs Kylian Mbappé (160 mill. euro) og Tottenhams Harry Kane (120 mill. euro) skal vaere verdt mer.

Langt til Insta-toppen Jaerbuen har likevel et stykke igjen til Instagram-toppen, der Cristiano Ronaldo er personen som troner øverst med flest følgere i verden, skal vi tro statistikk­en til Socialblad­e. Juventussp­illeren har i dag intet mindre enn 276 millioner følgere. Ariana Grande (231 mill.), The Rock (229 mill.), Kylie Jenner (226 mill.), Selena Gomez (222 mill.), Kim Kardashian West (215 mill.) og Lionel Messi (197 mill.) kommer på plassene bak.

Det er nå 193 innlegg på Haalands Instagram-profil. Flestepart­en er actionbild­er av ham selv i kamp eller på trening, men til tider dukker det også opp bilder av familie og venner.

På ett av dem er Haaland avbildet sammen med kompis og slektning Geir Dahle Høyland på en traktor på en gård på Bryne.

– Det var jo egentlig bare løye, sier Høyland om å se seg selv på Ïnstagram-profilen til Haaland. Bildet fikk over 1 million «likes».

– Mora hans er søskenbarn­et mitt, så han har vaert en hel del på gården vår og jobbet opp gjennom. Da bildet ble tatt, var han med og hentet eple, eller poteter som noen sier. Han er enormt god til å arbeide og veldig flink med hendene, forteller Dahle Høyland, som er sønn av gårdseier og brynelegen­de Gabriel Høyland.

Ikke stjernenyk­ker

Bildet ble tatt sommeren 2020, bare dager etter at Haaland hadde lagt ut et bilde av seg selv med en motorsag.

Geir Dahle Høyland mener at slike bilder forteller mye om hvem Erling Braut Haaland er.

– Andre stjerner legger gjerne ut bilder av seg selv i privatfly eller flotte biler. Det er jo litt kult at Erling heller legger ut slike ting.

Kompisen tror ikke Haaland bryr seg nevneverdi­g om at han nå er nordmannen med flest følgere på Instagram.

– Det er fotballen som betyr mest, og jeg tror han synes det er fint å legge ut bilder til fansen. Det er nesten blitt en plikt å vaere på sosiale medier når du er kommet så langt som ham. Men hva folk kommentere­r og mener om ham, påvirker ham ikke. Han er god til å stenge ting ute.

Selv har Dahle Høyland flere alagskampe­r for Bryne, men bare én offisiell kamp sammen med Haaland.

– I den kampen la jeg opp til Erling sin scoring. Det var mot Brodd. Eller skriv heller at det var mot Øyvind Jacobsens Brodd. Jacobsen pleier ikke like å bli minnet på dette, flirer Dahle Høyland.

Erling Braut Haaland har også en aktiv Twitter-konto, hvor «bare» 279.000 følger ham. Til gjengjeld følger Haaland selv bare seks andre Twitter-kontoer: Borussia Dortmund sine offisielle kanaler på tysk og engelsk, agenten Mino Raiola, far og agent Alfie Haaland, Bryne FK og Rosseland Ballklubb.

 ?? REUTERS/SKJERMDUMP ?? Erling Braut Haaland spiller for den tyske storklubbe­n Borussia Dortmund. Traktorbil­det postet han i fjor.
REUTERS/SKJERMDUMP Erling Braut Haaland spiller for den tyske storklubbe­n Borussia Dortmund. Traktorbil­det postet han i fjor.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway