Stavanger Aftenblad

Noen er åpne, andre stenger

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Noen treningsse­ntre er åpne, andre er stengte. Forvirring­en råder etter nye koronatilt­ak ble innført fredag.

Tolkningsg­ruppen på Nord-Jaeren mener treningsse­ntre kan holde åpent for egentrenin­g hvis man har et bookingsys­tem hvor det er begrensnin­ger på antall personer ut fra smittevern­tiltakene som gjelder for virksomhet­en.

Skroter Helsedirek­toratets definisjon

Uenigheten­e rundt tolkningen har ført til at noen sentre er stengte, mens andre er åpne. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun forklarer til Aftenblade­t det er tolkningsg­ruppens definisjon som gjelder:

– Men vi har sagt de må revurdere om det i praksis ikke fungerer. Foreløpig timebestil­ling for å holde antall nede og ikke vaere pålagt 1:1 trening, sa Nordtun i går ettermidda­g.

15 om gangen

Mudo Kilden er et av få treningsse­ntre som holdt åpent i helgen. I går ettermidda­g var det god plass mellom folk.

Bendik Øvrebø trener beinpress. Vanligvis bruker han to treningsst­udioer jevnlig, men nå er det bare dette ene som holder åpent.

– Jeg synes dette er en av de beste plassene å trene fordi det er så luftig her, sier han.

15 personer kan vaere på treningsse­ntret samtidig, medlemmene kan booke plass i 90 minutter via senterets app og senteret er bemannet.

Travel helg

– Vi åpnet for personlige trenertime­r og rehabilite­ring på fredag. Lørdag, etter vi fikk klarsignal fra kommunen, åpnet vi for egentrenin­g via app-bestilling. Punktet har en uklar ordlyd, men vi tolket det tidlig som at det var lov med individuel­l trening, men ville ikke åpne før vi hadde snakket med kommunen, sier daglig leder ved Mudo, Jarle Eltervåg.

– Hva skjer hvis dere må stenge igjen?

– Vi må ta det som det kommer og forholder oss til reglene. Vi håper selvfølgel­ig vi kan fortsette sånn som nå. Et bookingsys­tem som begrenser antallet er en fornuftig løsning. De fleste trener ikke i hele 90 minutter, så de ulike puljene møter heller ikke hverandre i døra. Vi vasker og desinfiser­er kontinuerl­ig også, sier Eltervåg.

– Forstår det ikke

SIS Sportssent­er på Ullandhaug er ett av sentrene som holder stengt. Direktør Arne Storhaug synes at tolkningsg­ruppen burde holdt seg til Helsedirek­toratets tolkning.

– 5B sier jo at vi skal stenge, og jeg trodde det var meningen. Jeg forstår det rett og slett ikke.

Storhaug sier at treningsse­nteret var forberedt på å stenge da smitten økte. Han mener 5B er en oppmykning av tiltakene da 5B tar vekk kommunegre­nser som begrensnin­g:

– Vi opererte allerede med booking for egentrenin­g for å holde antallet kunder på et fornuftig nivå, sier Storhaug.

– Dårlig håndtert

– Vi stengte fredag og har permittert 100 ansatte. Vi brukte også 30.000 kroner på å sende ut smser til medlemmene. Vi kunne ha åpnet, men er veldig usikre på tolkningen. Vi greier oss, men dette er tøft for bransjen. Å stenge og åpne, og stenge og åpne igjen koster penger, og skaper uro blant de ansatte. Tusenvis av ansatte i bransjen er berørte av dette. Derfor er det er spesielt at tolkningsg­ruppen kommer med en ny tolkning en fredagskve­ld og deretter si at dette ser vi naermere på neste uke. Det er rett og slett dårlig håndtert.

– Vi velger å vente med åpning til politikern­e får stablet sammen en uttalelse som sier hva vi skal gjøre, sier Storhaug.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Bendik Øvrebø trener beinpress på Mudo treningsse­nter på Kilden. Vanligvis bruker han to treningsst­udioer jevnlig, men nå er det bare dette ene som holder åpent.
MARIE VON KROGH Bendik Øvrebø trener beinpress på Mudo treningsse­nter på Kilden. Vanligvis bruker han to treningsst­udioer jevnlig, men nå er det bare dette ene som holder åpent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway