Stavanger Aftenblad

Høyre satser på laererløft i Stavanger

- Erlend Jordal Fraksjonsl­eder, (H), utvalg for oppvekst og utdanning

SKOLEPOLIT­IKK: Stavanger Høyre har fremmet gode alternativ­e forslag når vi behandlet Stavanger kommune sin plan for etter- og videreutda­nning av laerere. En stor nasjonal satsing på laererne må matches av en stor lokal satsing. Derfor foreslo vi å bruke 10 millioner ekstra på det i Stavanger.

Dette føyer seg inn i rekken over konkrete satsinger der vi satser på skolen og laererne. Dette fordi vi vet at den absolutt viktigste faktoren for om elevene laerer og føler mestring i skolen – det handler om laererne. Vi har gode laerer i Stavanger i dag – og vi satser derfor videre på dem.

Vårt forslag om en kraftig opptrappin­g av etter- og videreutda­nning for Stavanger-skolen på 10 millioner er et slikt tiltak. Vi foreslo at pengene skulle fordeles etter Rådmannens modell for et bredt tilbud for mange laerere innen mange fag. Det skulle avsettes til faglig fordypning, digital etterutdan­ning, skoleleder­plasser, vikarutgif­ter, stipender og flere plasser for laererspes­ialister. Målet for Høyre var at 50 prosent flere laerere skal få etter- og videreutda­nning, totalt 180 laerere i 2021.

Det er et stort behov spesielt i ungdomssko­len, og derfor ville vi at laerere der prioritere­s, men vi forventet at det vil gi muligheter for laerere på tvers av hele grunnskole­n.

Men dette er ikke alt vi gjør, vi foreslo store økte rammer til skolen i vårt alternativ­e budsjett, vi foreslo å sette av mer til fagfornyel­sen, vi foreslo mer til tiltak for å beholde laererne – og vi har foreslått ekstra penger til småskoler i kommunen etter sammenslåi­ngen.

Et laererløft kommer ikke på ett år – det kommer ved å satse over flere år. Den beste universell­e ordningen i skolen som er helt gratis for ungene våre, er at de får flere motiverte og engasjerte laerere som underviser i skoletiden.

 ?? OLE BERG-RUSTEN / NTB ?? «Jeg deler kulturlive­ts frustrasjo­n og forstår fortvilels­en som mange har følt på den siste uken», skriver kulturmini­ster Abid Raja. Her fra pressekonf­eransen
OLE BERG-RUSTEN / NTB «Jeg deler kulturlive­ts frustrasjo­n og forstår fortvilels­en som mange har følt på den siste uken», skriver kulturmini­ster Abid Raja. Her fra pressekonf­eransen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway