Stavanger Aftenblad

Ai, ai, dette var saker, Bryne

- Egil Ø. Naerland

FOTBALL: 3–2 på Sparebanke­n Sør Arena mot Start viste to ting: Bryne og superspiss­en Joacim Holtan tar nivået i OBOS-ligaen.

Resultatet og prestasjon­en gir all grunn til optimisme før seriestart mot Aalesund 15. mai, samtidig er det nok å jobbe med for trener Jan Halvorsen, blant annet det defensive samarbeide­t på høyresiden som ga Start en kuleramme full av cornere før pause.

Men viktigst av alt etter fire år på nivå fire var å kjenne at nivået i OBOS-ligaen er der, kampen vil gi spillerne og klubben en boost den kommende måneden.

– Herlig bekreftels­e

– En herlig bekreftels­e på at vi kan slå hvem som helst, sier en glad trener Jan Halvor Halvorsen til Aftenblade­t i god koronaavst­and bak de høye tribunene på Sør Arena.

– Deilig for oss å se at arbeidet vi har gjort i fjor og gjennom vinteren virker, at vi er gode nok til å slå fra oss i OBOS-ligaen, tilføyer matchvinne­r Andreas Dybevik, en av matchens aller beste.

– Vi spilte med samme glød og iver som i fjor, vi matchet og slo et av de antatte topplagene, og for min del kjennes det ekstra godt å score vinnermåle­t, sier en øynesmilen­de Dybevik med munnbindet forsvarlig på plass.

Trener Halvorsen fikk stort sett svar av det positive slaget:

– Det var gledelig å se at vi sto imot på innlegg og cornere, at vi holdt fysisk både i styrke og kondisjon. Slik kampen utviklet seg, mener jeg vi viste at vi faktisk sto bedre mot slutten enn Start. De hadde ikke mye å komme med de siste 10–15 minuttene, vurderer Bryne-treneren.

Holtan overbevist­e

Han fikk bokstaveli­g talt se sine egne ta tak fra første sekund etter at dommer Sinnes fra Flekkefjor­d hadde blåst i gang årets første treningska­mp, og han fikk sørlending­en Joacim Holtan fortsetter der han slapp.

For fjorårets toppscorer brukte bare tre minutter på å markere at han har kvaliteter som holder også i 1. divisjon. Han viste den typiske teften for en toppscorer da han ga Bryne ledelsen 1–0 på Sparebanke­n Sør Arena mot vertene og forrige sesongs eliteserie­lag Start.

Etter pause var han igjen på rett plass til rett tid, 22-åringen fra Øvrebø nølte ikke et tidels sekund da ballen falt i beina hans på 16-meterstrek­en. Det ga Bryne 2–2 og fungerte som snumoment i kampen.

Fullt fortjent seier

For da Andreas Dybevik vakkert laget 3–2 etter 63. minutter, var det fullt fortjent ledelse.

Det hører med at Start med kaptein Jesper Daland og keeper Amund Wichne rotet i forkant av den første scoringen, men Holtans skudd rett i nettaket fra kort hold, var uansett omgangens beste prestasjon fra Brynes side.

Bedre og bedre utover i kampen

Bryne dominerte mer og mer, Meinhard Olsen som kom inn og debuterte, ble en ny utfordring for Start-forsvaret, og Andreas Dybevik styrte mer og mer. Det var ikke tilfeldig at akkurat han, 22-åringen med utsøkt ballkontro­ll, satte inn 3–2.

Der og da var fjorårets elitelag slått på egen bane. Bryne valgte å gjøre en rekke skifter, det gjorde Start også, ikke noe endre kampens karakter. De rødhvite var best.

Trener Halvorsen tar naturligvi­s ikke av, han har vaert for lenge i gamet til det.

– Vi har ting å rette på, høyresiden som du nevnte. Start slapp til for mange ganger der, guttene med snakke bedre sammen. Dessuten har vi noen overganger der vi kunne vaert mer presise, men vi har mye kjekt å se fram til. Start kom rett fra eliten og hadde elitetempo i laget, også det matchet vi.

– Dessuten er et veldig gledelig at vi scorer tre kjempefine mål mot et slik lag, understrek­er 58-åringen før han ser spillerne vel av gårde i buss.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Bryne feirer årets første scoring, fra venstre målgjører Joacim Holtan, Thierry Dabove, Bjarne Langeland, Robert Undheim, kaptein Henning Romslo og Andreas Dybevik.
EGIL Ø. NAERLAND Bryne feirer årets første scoring, fra venstre målgjører Joacim Holtan, Thierry Dabove, Bjarne Langeland, Robert Undheim, kaptein Henning Romslo og Andreas Dybevik.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway