Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf må heve seg kraftig

- Egil Ø. Naerland

FOTBALL: Sandnes

Ulf tapte 2–3 for divisjonsk­ollega Jerv på Sparebanke­n Sør Arena lørdag og må heve seg kraftig for å bli en utfordrer til opprykk fra Obosligaen.

Det er en påstand verken trener Steffen Landro eller kaptein Aslak Falch motsier Aftenblade­t på.

– Vi ble veldig preget av enkle feil, innrømmer Landro.

– Vi må se mye video og laere, understrek­er keeper Falch.

Trener Landro og Sandnes Ulf har satt seg høye mål for sesongen, strilen innrømmer at spillertro­ppen er så god at han selv ikke har gjort en god nok prestasjon om det ikke blir topp tre.

Nykommerne må vise seg Ikke noe av det som skjedde i årets første treningska­mp på Sørlandet pekte i retning tetstrid, for ikke bare tapte de lyseblå greit og fortjent for et Jerv som i beste fall er utfordrer til topp seks, det skjedde på en måte som minnet om fjorårets verste baklengsor­gier – en rekke personlige feil.

Dessuten var det ikke mye som minnet om at nykommerne har styrket laget. Fredrik Pålerud var ok, Ståle Saethre var ok, Mathias Bringaker var ok, Jørgen Olsen Øveraas var ok og Erlend Hustad var ok.

Unntaket var Torbjørn Lysaker Heggem, den unge stopperen fra Trondheim skapte ro i rekkene da han entret banen til andre omgang.

Oppgjøret på Sparebanke­n Sør Arena startet faktisk svaert lovende for de lyseblå. De første seks, sju minuttene fikk Jerv knapt låne ballen, men da Grimstad-laget først tok tak, gjorde de det til gagns.

En granittblo­kk av en spiss fra Kapp Verde, Willis Furtada, gjorde som han ville de gangene han fikk bruke venstrefot­en, tung, men umulig å komme innpå. Og for et skudd. Det fikk Aslak Falch erfare da han smelte til og laget 1–0 tidlig.

Tabbe på tabbe

Falch måtte på løpetur noen minutter senere, taklet bra bare for å se at Diego Campos samlet nedfallsfr­ukt og sendte Jerv opp i 2–0.

Det så ikke bra ut, men bedret seg noe etter pause. Sandnes Ulf reduserte da Fredrik Pålerud vakkert headet ballen i mål etter tabbe av Jerv-keeperen, og like etter kom Sandnes Ulfs beste kombinasjo­n i oppgjøret. Pålerud vant ballen, passet til Erlend Hustad som la ned til Jostein Ekeland. 2–2

Jerv fikk tildelt et kanskje billig straffespa­rk og laget 3–2 17 minutter før full. Sandnes Ulf truet sant å si ikke noe saerlig etter det. Jerv skapte gjennom hele kampen omtrent dobbelt så mange målsjanser som de lyseblå og vant fortjent.

En periode forrige sesong var mange baklengsmå­l melodien for Sandnes Ulf, trener Steffen Landro frykter ikke at treningska­mpen er et signal om det samme.

– Avsluttet bunnsolid

– Vi avsluttet bunnsolid i fjor, ikke glem det, sier han.

– Men vi kom definitivt ikke hit for å slippe inn tre mål. I dag var det altfor mye slurv og for mange som ikke hevet seg opp på normalt nivå. Jeg likte det ikke, men er heller ikke bekymret.

– Etter pause var mye veldig bra. Heggem ga oss trygghet, og alt i alt var kampen tross alt tett og jevn, mener Landro.

– Og så var det fantastisk gøy å få starte kampsesong­en og konkurrere mot andre enn oss selv, understrek­er treneren.

Keeper Falch er enig. – Utrolig kjekt å få spille her på vanlig, stor bane. Vi kom med litt høye skuldre, vi må tørre mer, vaere tøffere i trynet, og vi må vinne andreballe­n, lyder oppskrifte­n før onsdagens treningska­mp mot Viking på Øster Hus Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway