Stavanger Aftenblad

Ketsjupeff­ekt og seier for Erling Braut Haaland

-

FOTBALL: Erling Braut Haaland har vaert gjennom sin verste måltørke i karrieren. I går ble det ketsjupeff­ekt med to kjappe mål og en viktig 4-1-seier mot Werder Bremen.

Haaland hadde spilt fire 90-minuttere for klubblaget, og totalt 225 minutter for Norge, uten å score. Målkongen var ikke til å kjenne igjen. Søndag løsnet det endelig mot Werder Bremen.

To Haaland-mål viser at Fotball-Europas mest ettertrakt­ede spiss ikke har mistet scoringsfo­rmen. Seieren gjør at Dortmunds håp om Champions League-spill lever videre.

Det er fire poeng opp til Eintracht Frankfurt som innehar den viktige fjerdeplas­sen. Alt annet enn topp fire er krise for Dortmund.

I går startet det dårlig. Til tross for 75 prosent ballbesitt­else det første kvarteret, ble det en tidlig baklengs for Dortmund.

Milot Rashica løp seg fri og satte inn 0-1. Det så ut til å vaere soleklar offside, men etter en VAR-sjekk ble målet stående. Det enorme forsprange­t Rashica fikk måtte tilskrives fartsprobl­emene Mats Hummels opplever på tampen av en spektakula­er karriere.

Dortmund-spillerne virket frustrerte etter kalddusjen. Da Giovanni Reyna utlignet til 1-1 etter en halvtime var det mer lettelse enn glede å spore i feiringen.

Det var det også da Haaland satte inn to kjappe like etter.

Etter 34 minutter var det et straffespa­rk som skulle gi Haaland den etterlengt­ede nettkjenni­ngen etter at Marco Reus ble felt.

Haaland banket ballen kontant bort i hjørnet. Som så ofte før, var et enkelt mål det som skulle til for å få en toppscorer tilbake på rett kjøl. Feiringen var ikke like vill og full av glede som den pleier.

Bare fire minutter senere dukket Haaland opp på bakre stolpe og satte inn 3-1 med et skikkelig goalgetter­mål. Ballen var innom to Bremen-spillere på vei fram til Haaland, som enkelt styrte den i mål.

Etter pause var nordmannen frampå flere ganger, både med langskudd og da han etter en times tid kom alene med Bremenkeep­eren, uten at det endte i flere mål.

På tampen fikk Hummels revansj for 0-1 da han headet fram til Emre Can som satte inn 4-1.

?? LEON KUEGELER ?? Eerling Braut Haaland scoret i går sine mål nummer 50 og 51 for Borussia Dortmund.
LEON KUEGELER Eerling Braut Haaland scoret i går sine mål nummer 50 og 51 for Borussia Dortmund.