Stavanger Aftenblad

Disse får Drømmestip­endet i Rogaland

- Sonja Loraine Mborja sonja.loraine.mborja@aftenblade­t.no

STAVANGER: Seks unge kunstnere i Rogaland får 30.000 kr hver.

Totalt skal 50 unge kunst- og kulturutøv­ere i 42 kommuner få tildelt Drømmestip­endet. I Rogaland er mottakerne Henrik Økland, Thale Espedal Bjørkedal, Sunniva Opdal, Haider Raja, Ben Nguyen og Agnes Andersen.

Følelser gjennom bevegelse Sunniva Opdal fra Sandnes sier at hun alltid har vaert glad i bevegelse og det å vaere fysisk aktiv.

– Dans var en plass hvor jeg kunne uttrykke følelser gjennom bevegelse, utvikle kroppsbevi­ssthet, kjenne på mestring og gleden av å danse. Inspireren­de pedagoger, koreografe­r og dansekolle­gaer, samt et inkluderen­de dansemiljø, har inspirert meg til å fortsette med dansen og å satse på lidenskape­n min, sier hun.

Opdal sier at det var spesielt gjennom uttaket til et talentutvi­klingsprog­ram at hun bestemte seg for å studere videre med mål om å bli dansekunst­ner.

– Jeg var da på tredje året ved danselinja på Vågen videregåen­de skole. Veien gikk videre til Norges

dansehøysk­ole, hvor jeg i 2020 avsluttet en bachelorut­danning i dans med pedagogikk, sier hun.

– Hva betyr det for deg å få Drømmestip­endet?

– Tildeling av stipendet motiverer og inspirerer meg til å fortsette å videreutvi­kle meg som danser og pedagog. Det vil også bidra til at jeg når drømmen min for kompetanse­utvikling og formidling av dansekunst til et bredere publikum, sier hun.

– Dans betyr alt

Ben Nguyen (19) fra Gausel sier at han er veldig takknemlig for stipendet.

– Akkurat nå tar jeg en bachelor i jazzdans ved Kunsthøgsk­olen i Oslo. Jeg har danset teknisk i fem år, og dans betyr alt for meg nå, sier han.

Henrik Økland (21) fra Haugesund mottar stipend i kategorien musikk.

– Hva vil du bruke pengene til? – Jeg har lyst til å bruke pengene på å utvikle meg videre, og gi ut mer musikk. Det hadde også vaert veldig kult å for eksempel få undervisni­ng av en musiker/produsent jeg ser opp til, sier Økland. – Hva vil du gjøre i fremtiden? – Målet er å drive med musikk på heltid. Da både som låtskriver, produsent, artist og utøver. Jeg har lyst til å spille konserter i både inn- og utland, og samarbeide med andre musikere og folk som jobber med andre kunstforme­r. Jeg har også et ønske om å skrive musikk for film, spill og andre medier, sier han

De andre mottakerne

Haider Raja (22) fra Sola har blitt nominert i kategorien musikk.

Thale Espedal Bjørkedal (21) fra Klepp har blitt nominert i kategorien visuell kunst.

Agnes Andersen (23) fra Vindafjord har blitt nominert i kategorien musikk.

Drømmestip­endet er et samarbeids­prosjekt mellom Norsk kulturskol­eråd og Norsk Tipping. Hensikten med stipendet er å gi verdifull inspirasjo­n, anerkjenne­lse, og bidra til at mange unge kunst- og kulturutøv­ere får oppfylt drømmene sine. Stipendord­ningen skal også bidra til å synliggjør­e kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøv­ere.

For å kunne søke om Drømmestip­endet må man vaere mellom 18 og 25 år.

 ?? CAMILLA STORVOLLEN ?? Sunniva Opdal (22) fra Ganddal er en av mottakerne av stipendet.
Ben Nguyen (19) fra Stavanger skal bruke stipendet til dansekarri­eren.
Henrik Økland (21) fra Haugesund.
CAMILLA STORVOLLEN Sunniva Opdal (22) fra Ganddal er en av mottakerne av stipendet. Ben Nguyen (19) fra Stavanger skal bruke stipendet til dansekarri­eren. Henrik Økland (21) fra Haugesund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway