Stavanger Aftenblad

– Er klar til å ta Grødem-rollen

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Fra sin midtbanepo­sisjon scoret Jostein Ekeland sitt tredje mål på fire treningska­mper da Bryne var motstander i generalprø­ven på Øster Hus Arena lørdag.

– Jeg må vise at jeg kan erstatte Rets, sier Ekeland til Aftenblade­t med et hyggelig smil rundt munnen.

Den tidligere Viking-spissen fikk så godt som hele sesongen ødelagt av skader etter overgang til lyseblått i fjor. I årets fire treningska­mper har han fått tillit som indreløper. 23-åringen har levert spill av høy klasse, ikke bare med tre scoringer, men for et lag som nylig mistet målgaranti­sten fra midtbanepo­sisjon, Magnus Retsius Grødem, er det avgjørende at andre tar ansvar.

Trener Steffen Landro nikoser seg over Ekelands spill.

– Det er ingen jeg unner suksess mer enn Jostein. Han har hatt det utrolig vanskelig med skadene, men han har så mye flott fotball i seg. Han fortjener å få en fantastisk sesong, mener Sandnes Ulfs trener.

Vekker for Sandnes Ulf, positivt for Bryne

De lyseblå slo Bryne i generalprø­ven, men slik de 90 minuttene på Øster Hus Arena utviklet seg, fungerte oppgjøret positivt for begge.

Vertene var om ikke overlegne så i alle fall klart best de første 45 minuttene. Bryne som er tilbake i OBOS-ligaen etter fire år på nivå tre, virket samtidig overveldet og forkomne inne på vakre og funksjonel­le Øster Hus Arena.

Etter pause ble rollene snudd. Overrasken­de nok.

De helrøde tok igjen i duellene, holdt i ballen, presset Sandnes Ulf til å gjøre enkle feil og sende i vei upresise pasninger, og kjørte de siste 45 minuttene så dominant at Jan Halvor Halvorsens gutter kan ta med et lass selvtillit til serieåpnin­gen mot Aalesund i Ålesund kommende lørdag.

Tross overtaket etter pause, Bryne klarte aldri gjøre opp for Jostein Ekelands scoring og, skulle det vise seg, vinnermål allerede etter 13 minutter.

Vidunderli­g scoring

Scoringen var kampens store prestasjon, en åpenbaring av et mål der Mathias Bringaker, Johannes Hummelvoll-Nunez og Ári Mohr Jónsson gjorde forarbeide­t før Jostein Ekeland hamret ballen over Bryne-keeper Igor Spiridonov­s skrinnhåre­de isse.

Sånn sett fikk også Sandnes Ulf det trener Steffen Landro ville ha: Seier og null baklengs.

– Vi må bygge videre på defensiv trygghet når Start kommer hit til serieåpnin­g lørdag om en uke.

Jan Halvor Halvorsen påpeker det samme:

– Vi har spilt mot tre gode lag, vi har vaert solide og trygge, understrek­er han.

Rutinerte Halvorsen har hele tiden sagt at laget må levere prestasjon­er på stabilt, akseptabel­t nivå.

– Vi merket fort at Sandnes Ulf er et topplag med mange erfarne spillere. De er fysisk sterke, og før pause kom vi litt på etterskudd, spesielt inne i begge 16-meterne, først og fremst fordi vi var upresise.

Det er ingen jeg unner suksess mer enn Jostein.

– Ingen levner oss muligheter – Etter pause var vi langt bedre, og aller best fornøyd er jeg med

Sandnes Ulf-trener Steffen Landro

at vi kjørte de siste kvarteret, sier Jan Halvor Halvorsen som drar til Ålesund med stort mot.

– Vi har alt å vinne, ingen levner oss en mulighet, men jeg vet at vi kan slå hvem som helst.

Landro hadde mye å sette fingeren på etter kampen.

– Vi vinner, vi holder nullen, vi er solide defensivt, vi scorer et fantastisk mål, alt det tar vi med oss.

– Etter pause ble vi for hissige, pasningssp­illet vårt var ikke bra, vi bommet i presspille­t, vi havnet på etterskudd, vi så svake ut, sier strilen oppriktig.

Faerre baklengs

– Vi forsvarte oss bra, det er en forutsetni­ng om vi skal kjempe om tetplassen­e i divisjonen. Vi er kommet et stort steg i retning av å slippe inn faerre mål, konkludere­r Steffen Landro som medgir at han er avhengig av at nøkkelspil­lere som Bringaker, Hustad og Ekeland fungerer.

For første gang fikk han også se Johannes Hummelvoll-Nunez utfolde seg på sitt beste. Oslo-gutten fikk rollen til Molde-solgte Magnus

Retsius Grødem og innfridde. Det han gjorde før pause, kan gi ham plass i startoppst­illingen mot Start.

Der er garantert midtstoppe­r Espen Berger som sammen med Jørgen Olsen Øveraas og Torbjørn Lysaker Heggem har tettet igjen bak langt bedre enn i fjor.

– Vi må krympe antall baklengsmå­l. Det er nøkkelen for lag som kjemper i toppen. I dag slapp vi Bryne til svaert få sjanser og er fornøyd med det, kommentere­r Hammer Berger.

– Bryne var gode etter pause, og vi spilte litt nølende. Det må vi luke bort. Tanken var at vi skulle holde på ballen bak og lokke Bryne frem for å få rom, men vi fikk ikke skikkelig kontakt med midtbanen.

– Det skal skjerpe oss mot Start som kanskje er hvassere enn Bryne, tenker Hammer Berger som har overlatt kapteinsbi­ndet til Aslak Falch.

Egersunder med ny vår Kapteinssk­iftet er det også i Bryne. Rutinerte Henning Romslo som i fjor gjorde overrasken­de comeback på Jaeren etter sju sesonger i EIK, har tatt taktstokke­n.

– En kjempeoppl­evelse for meg og for laget, sier 29-åringen til Aftenblade­t.

– Vi har en suveren gruppe her, vi støtter hverandre om vi er på laget eller ikke. Det er trygt å vaere i Bryne for spillere som vil utvikle seg.

Romslo er sikker på at laget skal hevde seg i Obos-ligaen.

– Det blir ekkelt å møte oss for hvem som helst. Du så det også her mot Sandnes Ulf, hele andre omgang holdt vi trykket og slapp til lite bakover, sier midtbanesj­efen som trives med kapteinsbi­ndet.

– Jeg er glad i ansvar og syns det er stas å få lede laget, sier Henning Romslo som blir en av nøkkelspil­lerne sammen med offensive Joacim Holtan, Meinhard Olsen og Robert Undheim. Mot Sandnes Ulf ble det bare nesten hver gang de var innenfor de lyseblås 16-meter.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway