Stavanger Aftenblad

Tribunefas­t Haaland jublet for dramatisk Dortmund-seier

- Pål Strande Gamlemoen

FOTBALL: Borussia Dortmund tok en svaert viktig seier i toppkampen mot RB Leipzig.

Erling Braut Haaland hadde ikke på seg den gule og svarte Dortmund-drakten, men de elleville jubelscene­ne mellom han og lagkamerat Jude Bellingham på tribunen kunne nesten utspilt seg ute på banen, etter at Jadon Sancho hadde satt inn 3–2 mot RB Leipzig like før slutt.

Haaland sto over toppkampen grunnet en muskelskad­e, men lagkamerat­ene klarte å sikre en svaert viktig trepoenger uten ham. Seieren betyr at de har den viktige fjerdeplas­sen som gir Champions League-spill. Det er to poeng ned til Eintracht Frankfurt, som spiller søndag. Om de vinner der, må Haalands Dortmund ha hjelp i de to siste rundene for å komme til Champions League.

Det ligger an til en skikkelig thriller om hvilke tyske lag som får plass i neste sesongs turnering.

Viktig turnering

Resultatet betydde nok mye for Braut Haaland der han satt på tribunen, kledd i en svart hettegense­r og munnbind.

20-åringens elleville scoringsst­atistikk har gitt ham status som et av Fotball-Europas heteste overgangso­bjekter. De fleste lag kan tenke seg en spiller som scorer ett ligamål hvert 89. minutt. Dermed suser ryktene rundt fremtiden hans frem og tilbake. I tyske medier har det stått at Dortmund har informert Haalands agent, Mino Raiola, om at de ikke planlegger å selge spissen før neste sommer. Dette skal den mektige agenten ha akseptert.

Samtidig skal man huske at man må ta alt i fotballens rykteverde­n med en stor klype salt. Alle har sin agenda.

Men det er liten tvil om at Champions League er viktig for Erling Braut Haaland. Han har skapt navnet sitt ved å herje i nettopp den turneringe­n. Før finalen mellom Manchester City og Chelsea 29. mai ligger han an til å bli denne sesongens toppscorer – som 20-åring. I spillet rundt fremtiden til europeisk fotballs store «wonderboy» er det umulig å konkludere med noe som helst, men én ting er sikkert:

Det vil vaere enklere for Dortmund å beholde Haaland om de kan tilby spill i verdens gjeveste klubbturne­ring.

Målfylt annenomgan­g

Det startet glitrende for Dortmund mot Leipzig. Kaptein Marco Reus kombinerte lekkert med Thorgan Hazard, før han satte ballen knallhardt opp i nettaket. Fem minutter ut i annenomgan­gen satte Jadon Sancho inn 2–0, før sistnevnte headet inn redusering­en for Leipzig etter et hjørnespar­k. Etter 77 minutter satt utligninge­n fra Daniel Olmo. Men Dortmund og Sancho svarte tre minutter før slutt.

PS. De to topprivale­ne møtes til dyst igjen i den tyske cupfinalen 13. mai. Da kan Haaland vaere tilbake.

 ?? LEON KUEGELER / REUTERS ?? Erling Braut Haaland sto over kampen med det som skal vaere en mindre muskelskad­e. Stjernespi­ssen har måttet stå over trening den siste uken.
LEON KUEGELER / REUTERS Erling Braut Haaland sto over kampen med det som skal vaere en mindre muskelskad­e. Stjernespi­ssen har måttet stå over trening den siste uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway