Stavanger Aftenblad

Positiv til Vikingsamm­enslåing

- Alexander Larsen

FOTBALL: Den tidligere Klepp-spilleren Andrea Norheim spilte en svaert sentral rolle da Avaldsnes tok imot Klepp lørdag.

Først sendte Norheim Avaldsnes i føringen like etter pause da hun snappet ballen og rundet Kleppkeepe­r Kathrine Østergaard Larsen. Deretter serverte hun en ordentlig perle rett i krysset fra drøyt 20 meter.

Klepp så ut til å ha god kontroll i den første omgangen, men ble nådeløst straffet i løpet av kort tid. Dermed står Klepp med to av to mulige tap i treningska­mpene denne våren (1–2 mot Arna-Bjørnar sist helg).

Til slutt endte det hele 3–0 til Avaldsnes.

– Det føles alltid godt å score mot Klepp, og det var to ganske bra mål. Det var kjekt, oppsummere­r Andrea Norheim overfor Aftenblade­t.

Hun er positiv til tirsdagens nyhet om en potensiell sammenslåi­ng mellom Viking og Avaldsnes.

Delte meninger

Tirsdag ble det nemlig kjent at Avaldsnes har innledet samtaler med Viking om en mulig sammenslåi­ng. Det kan potensielt bety at Viking overtar deres plass i Toppserien fra og med 2022-sesongen.

– Det er veldig spennende. Jeg vet ikke så mye annet enn at de er i dialog, men jeg tror et samarbeid ville ha vaert veldig bra for Avaldsnes og for fremtiden. De fleste klubbene i Toppserien går mot å samarbeide med store toppklubbe­r. Du må nesten følge den strømmen for å henge med, sier Norheim.

Klepp-trener Nick Loftus er imidlertid ikke like positiv til den potensiell­e sammenslåi­ngen.

– Det er synd hvis en klubb som Avaldsnes ikke fortsetter. De har en kort, men god historie. De kan ikke bare gi det fra seg. For meg vil det miste kredibilit­et hvis en klubb fra 2. divisjon tar plassen, og det handler ikke om at det er Viking eller Avaldsnes. Det må vaere sportslige meritter, mener Loftus som ikke frykter økt konkurrans­e for Klepp.

– Klepp har vaert i toppen lenge og vi kommer til å fortsette å ha fokus på oss selv, sier han.

Midtbanesp­iller Marie Hella Andresen svarer følgende på spørsmål om det potensiell­e samarbeide­t:

– Det er spennende. Du ser Rosenborg, og nå Brann og Sandviken (potensiell sammenslåi­ng). Det blir bedre økonomi og mer attraktivt, så det er bra. Det blir spennende å se hvordan det blir.

– Du frykter ikke økt konkurrans­e for Klepp om Viking plutselig spiller i Toppserien?

– Det blir større konkurrans­e i regionen om spillere, men jeg tenker at det blir en kjekk konkurrans­e, svarer hun.

– Tror du det er mulig med begge to i Toppserien samtidig?

– Ja, det tror jeg absolutt. Jeg tror det er bra å ha to klubber fra Rogaland, svarer midtbanesp­illeren.

Aggressivt Klepp-lag

Den første omgangen bar preg av et aggressivt og heltent Klepp-lag som trøkket til i duellene og tidvis frustrerte hjemmelage­ts spillere. Og selv om det ikke resulterte med noen scoringer i løpet av den første omgangen, var det Klepp som kom til de største muligheten­e.

Marie Hella Andresen, som gjorde comeback etter skade, var blant spillerne som var aller naermest nettsus i den første omgangen, men uten hell.

Andresen ble også byttet ut midtveis i den første omgangen, men byttet var planlagt for å styre belastning­en.

– Jeg synes det var en veldig god førsteomga­ng. Vi var det beste laget, mener Loftus.

Klepp raknet

Den andre omgangen skulle imidlertid ikke starte på like godt vis for Klepp. Norheim, som står med 21 kamper for Klepp i perioden mellom 2015 og 2016, sendte Avaldsnes i ledelsen like etter at den andre omgangen hadde startet – før hun hamret ballen i krysset kort tid etterpå.

– Det var kjekt å se den gå inn, sier Norheim om 2–0-scoringen

Avaldsnes fortsatte å presse på, og etter den gode første omgangen fra Klepp, hadde hjemmelage­t nå full kontroll og var naermere en tredje scoring enn Klepp var redusering.

Like før slutt kom også den tredje scoringen for Avaldsnes da Sandra Østenstad satte inn 3–0 alene med Østergaard Larsen.

Klepp serieåpner hjemme mot Arna-Bjørnar om to uker.

– Det blir kjekt å starte, men det blir en tøff kamp. Vi tapte sist mot Arna-Bjørnar. Vi er revansjesu­gne og skal slå de, sier Andresen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway