Stavanger Aftenblad

Chelsea utsatte Citys gullfest etter Agüeros straffefla­use

-

FOTBALL: På stillingen 1–0 til Manchester City bommet Sergio Agüero på en «panenkastr­affe». Etter pause snudde Chelsea til 2-1-seier og satte Citys seriegull på vent.

Hakim Ziyechs utligning ga 1-1, og på overtid sørget Marcos Alonso for 2–1 til de mørkeblå.

Manchester City er 13 poeng foran Manchester United, som har fem kamper igjen å spille. Raheem Sterling sendte City i føringen, og minuttet etter misbrukte Agüero sin mulighet på straffespa­rk ved å vippe ballen midt i mål. Chelseakee­per Édouard Mendy sto og ventet. – Denne er vanskelig å svelge. Vi hadde sjanser til å sikre seieren, men gjorde det ikke og ble straffet. Så enkelt er det, sa Sterling til Sky Sports.

Begge lag gjorde store endringer i førsteelle­veren. Mange av de 22 spillerne som startet lørdag kveld, er nok ikke på banen når mesterliga­finalen spilles mellom klubbene 29. mai.

City-manager Pep Guardiola kastet innpå både Phil Foden og Ilkay Gündogan med 20 minutter igjen, men uten at det hjalp.

For Chelseas del blir serieinnsp­urten viktig med tanke på beholde topp-fire-plassering­en som gir Champions League-spill om de ikke lykkes i finalen. For øyeblikket er de blåkledde på 3.-plass, seks poeng foran West Ham på 5.-plass med én kamp mindre spilt.

Neste mulighet for City til å sikre seriegulle­t på egen hånd blir borte mot Newcastle 14. mai. Chelsea tar imot Arsenal to dager tidligere. (NTB)

?? SHAUN BOTTERILL ?? Chelseas Marcos Alonso i duell medManches­ter Citys Joao Cancelo.
SHAUN BOTTERILL Chelseas Marcos Alonso i duell medManches­ter Citys Joao Cancelo.