Stavanger Aftenblad

Melding til russen

-

DRØSET: Selvsagt skjaerer vi ikke alle under en kam, men samtidig mener vi at dere alle bør skjerpe dere.

Kjaere russ. Det skal jammen ikke vaere lett å vaere dere, det forstår vi. Likevel mener vi som har nådd en viss alder at det må gå an å løse denne floken dere har satt dere selv og oss i på minnelig vis.

Vi sier selvsagt ikke at det bare er deres feil at en del av dere har fått korona-smitte, og Bent har sagt at vi må vaere forsiktige med å fordele skyld, men vi vet jo alle at dere burde skjerpe dere. Hele gjengen.

Da vi sa at dere skulle få lov til å holde på med denne idiotiske russefeiri­ngen, mente vi selvsagt at dere skulle sitte hjemme på rommene deres og lese oppbyggeli­g litteratur.

Det kan vel ikke vaere SÅ vanskelig å forstå en så enkel beskjed etter 13 års skolegang?

Her er det også på sin plass å gjøre oppmerksom på at dere fikk ett år mer enn vi ble avspist med på skolen, og likevel klarer dere altså å ende opp med en type russefeiri­ng som er mange lysår fra de smakfulle arrangemen­tene vi deltok på i vår tid.

Vi skjaerer selvsagt ikke alle under en kam og vet at noen av dere sikkert har helt grei musikksmak og at ikke alle har brukt en fantasilli­ard på en russebuss, men her må likevel noen ta ansvar for at ting har gått så langt som de har.

Vi sier ikke at alt var perfekt blant russen på 80- og 90-tallet heller, men vi var i det minste veldig opptatt av å ta kollektivt ansvar for befolkning­ens ve og vel. Eller, vi hadde sikkert vaert det, hvis det hadde vaert pandemi.

Sånn var vi i vår generasjon, og derfor er det litt rart å se at den generasjon­en vi selv har vaert med på å oppdra avviker så totalt fra sine foreldre.

Det må vaere sosiale mediers skyld, eller skolen. Kanskje en kombinasjo­n.

Vi har i hvert fall alltid gått foran som noen strålende lys av noen gode eksempler. Vi håper at dere en dag innser dette og blir som oss.

Her må likevel noen ta ansvar for at ting har gått så langt som de har.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway