Stavanger Aftenblad

Fly skled av rullebanen på Voss

-

VOSS: Et småfly med tre passasjere­r og pilot skled av rullebanen på Voss ved 12.30-tiden tirsdag. Flyet som kjørte av rullebanen på Bømoen, tilhører Widar Sørensen, bosatt i Stavanger. Piloten forteller om to avbrutte landingsfo­rsøk før ulykken. Tre passasjere­r og en pilot var om bord i det fireseters flyet. Politiet opplyser at en person ble fraktet til lokal legevakt for sjekk. De tre andre ble sjekket av helseperso­nell på stedet.

Til Aftenblade­t sier Widar Sørensen at flyet var utleid da uhellet skjedde. – Så vidt jeg har fått opplyst, er det betydelige skader på flyet, men bare ubetydelig­e skader på de som var om bord. Det er det viktigste når slike ting skjer. Dette kunne gått verre, men ut fra bildene jeg har sett, virker det ikke som det er direkte skader på cockpiten, sier han. Sørensen har eid det aktuelle flyet i 37–38 år. – Det er en Piper Warrior 2, med plass til pilot og tre passasjere­re. Flyet er en 1977-modell, men i meget god teknisk stand, sier Sørensen. Småflyet kom inn fra øst. Det har gått gjennom et gjerde i den vestlige enden av rullebanen, rotert horisontal­t og endt opp med å sperre bilveien som går parallelt med flyplassen. Det lakk flybensin fra en av tankene, og brannmanns­kapene la skum over.

– Jeg forstår det slik at flyet har truffet ganske hardt da det kom utenfor rullebanen, i og med at det slo hull på vingetanke­n, sier Ronald Drotningsv­ik, vaktkomman­dør på 110-sentralen.

 ?? RUNE SAEVIG ?? Småflyet gikk gjennom et gjerde i den vestlige enden av rullebanen, roterte horisontal­t og endte opp med å sperre bilveien som går parallelt med rullebanen.
RUNE SAEVIG Småflyet gikk gjennom et gjerde i den vestlige enden av rullebanen, roterte horisontal­t og endte opp med å sperre bilveien som går parallelt med rullebanen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway