Stavanger Aftenblad

– Det var halvannen time venting på det travleste

SANDNES: Vaertskape­t har sluttet å hente ut tall fra 150-ugå, men oppsummere­r med at de er fornøyd med årets «ugå». – Vi har virkelig fått kjørt oss, sier restaurant­eier.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

150-ugå:

– Folk er veldig fornøyde. Vi lurte på om den ekstra 50-lappen skulle ødelegge litt, men det har vi ikke følelsen av noen av oss, sier Tommy Skjaevelan­d, styreleder i Vaertskabe­t.

Når Aftenblade­t ringer for å etterspørr­e tall forteller Skjaevelan­d at styret i Vaertskape­t har valgt å slutte med å hente ut tall fra 150-ugå.

– Vi vil heller ha kvalitet enn kvantitet, så vi henter ikke ut tall lenger. Det gikk det forrige styret vekk fra, sier han, men kan likevel meddele at 150-ugå hadde faerre besøkende i år enn 100ugå i 2019.

– Vi er likevel fornøyde. Vi kan ikke hele veien sette rekorder.

Alle har fått vist seg frem, og det har vaert godt med folk i byen. Jeg hørte at folk har hatt problemer med parkering, og for oss er jo det et godt signal, sier han.

– Har virkelig fått kjørt oss

Ole Dysjaland driver Hekkan, Ti spiseri og det nye tilskuddet Punk Sushi. Når Aftenblade­t snakker med ham mandag formiddag har de ikke rukket å hente ut alle tall fra uka, men han oppsummere­r med at de «har hatt en fantastisk uke»:

– Først og fremst på Punk Sushi, der har det vaert ekstremt travelt med opptil halvannen time venting på det travleste. Så der har vi virkelig fått kjørt oss, sier han.

Punk Sushi åpnet i anledning 150-ugå forrige mandag, og solgte 4823 porsjoner. Neste år er målet 5000 porsjoner.

Også Ti spiseri har opplevd stor pågang:

– Vi har kjørt reservasjo­ner, og vaert fullbooket fra tirsdag og ut uka. Noen få har vaert heldige og fått seg et bord innimellom hvis noen har gått tidlig, sier han, og legger til:

– Det er litt beklagelig at vi ikke har hatt flere bord, egentlig. Det er mange som har villet spise hos oss som ikke fikk sjansen. Det var lang kø ut dørene før vi åpnet, sier han.

Ikke like godt tilbud for Hekkan

Til tross for stor suksess på to av tre Dysjaland-steder, var det ikke like heldig for Hekkan at prisen har fått et påskudd på 50 kroner.

– Da det kostet 100 kroner var det nesten halv pris, så 150 kroner for en burger og brus har nok ikke blitt opplevd som et like godt tilbud, selv om vi kjørte på med større burgere og italiensk salami. Hekkan hadde nok en nedgang i år sammenlign­et med tidligere, det var ikke like gale tilstander som det pleide, sier han.

– Kunne Hekkan dratt fordel av Stavangers «Spis Ute Ugå»modell, hvor man kan velge mellom 100, 125 og 150 kroner i pris?

– Det er muligens noe jeg vil drøfte med styret i 150-ugå. For Hekkan var det et dilemma, for velger vi å ha pommes frites inkludert i prisen, måtte vi hatt mange paller med pommes frites som vi ikke har plass til. Det er heller ikke fornuftig å gi to brus. Kanskje Stavanger-modellen ville vaere bra, men på en annen måte er det ryddig med én pris, sier han, og legger til:

– Men ikke parker meg som negativ. «Ugå» har vaert mer profesjone­ll enn noensinne, og det har vaert vanvittig bra opplegg, sier han.

Klare for neste gang

– De medlemmene jeg har snakket med er fornøyde. Matanmelde­lsene fra de ulike avisene er sjarmerend­e, og det har skapt diskusjone­r og mye engasjemen­t, sier Skjaevelan­d.

Han ser allerede frem til neste 150-ugå, og skal ha styremøte for å planlegge allerede denne uka.

– Nå er vi veldig klare for å jobbe med neste 150-ugå som går av stabelen i februar.

 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? Medeier og daglig leder ved Ti Spiseri, Ole Dysjaland, er svaert fornøyd etter 150-ugå.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN Medeier og daglig leder ved Ti Spiseri, Ole Dysjaland, er svaert fornøyd etter 150-ugå.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Tommy Skjaevelan­d er styreleder i Vaertskabe­t. Han sier at de vil heller ha kvalitet enn kvantitet, så de henter ikke ut tall lenger.
PÅL CHRISTENSE­N Tommy Skjaevelan­d er styreleder i Vaertskabe­t. Han sier at de vil heller ha kvalitet enn kvantitet, så de henter ikke ut tall lenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway