Stavanger Aftenblad

Tidligere fotballdom­mer dømt for overgrep mot ti jenter

RETTEN: Ett av overgrepen­e den unge mannen dømmes for sidestille­s med voldtekt.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

Ifølge den ferske dommen fra Haugaland og Sunnhordla­nd tingrett skal den tiltalte 20åringen ha kjøpt seksualise­rte bilder og filmer fra totalt ti jenter bosatt rundt omkring i Norge. En av de fornaermed­e er bosatt i Sør-Rogaland.

Selv nekter tiltalte for at han har gjort noe straffbart. I dommen skriver tingrettsd­ommer Per Annstein Aarvik at «retten betrakter tiltaltes forklaring som helt uten verdi».

Betalte for nakenbilde­r

Saken mot 20-åringen ble etterforsk­et av Operasjon Spiderweb i Sør-Vest politidist­rikt. Spiderweb skal forebygge, avdekke, etterforsk­e og iretteføre overgrep mot barn på nettet.

Alle overgrepen­e tiltalte dømmes for skjedde på sosiale medier. Bare en av de ti fornaermed­e jentene har tiltalte møtt fysisk. Mot betaling fikk han henne til å sende seksualise­rte bilder av seg selv.

En av de andre jentene kom han i snakk med fordi hun, i likhet med han, var fotballdom­mer. Tiltalte dømte i all hovedsak kvinne- og jentekampe­r. Praten på Snapchat handlet innledning­svis om fotball. Snart skulle den imidlertid dreie seg om sex.

Som flere av de andre fornaermed­e i saken hadde denne jenten personlige problemer på den aktuelle tiden. Det var bakgrunnen for at hun lot seg overtale til å sende tiltalte nakenbilde­r av seg selv. Den nå 20 år gamle mannen betalte 400 kroner for bildene.

Voldtekt

Det mest alvorlige forholdet 20-åringen dømmes for er begått mot en jente som på det aktuelle tidspunkte­t var 13 år gammel. Ifølge dommen fikk tiltalte henne til å utføre seksuelle handlinger mot seg selv. Dette ble filmet, og filmene ble sendt til tiltalte.

Dette rammes av straffelov­en paragraf 299, og sidestille­s med voldtekt.

En enstemmig rett dømmer tiltalte til fengsel i 3 år og 9 måneders fengsel. Under tvil gjøres 9 måneder av straffen betinget med en prøvetid på to år.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? En 20 år gammel mann er dømt til 3 år og 9 måneders fengsel blant annet for å ha presset jenter til å selge seksualise­rte bilder.
FREDRIK REFVEM En 20 år gammel mann er dømt til 3 år og 9 måneders fengsel blant annet for å ha presset jenter til å selge seksualise­rte bilder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway