Stavanger Aftenblad

Lastebilsj­åfør røykte hasj mens han kjørte på E39

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

RETTEN: Med last veide lastebilen 30 tonn. Mannen bak rattet var påvirket av både hasj og amfetamin.

En 28 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 45 dagers ubetinget fengsel etter å ha kjørt i ruspåvirke­t tilstand. Ifølge den ferske dommen var siktede påvirket av både THC, som er virkestoff­et i hasj, og amfetamin.

«Faren ved kjøring øker når det er tale om kombinasjo­nsrus», skriver dommerfull­mektig Sindre Anfinsen Sandal, som mener at påtalemynd­ighetens forslag til straff i saken er altfor mildt.

Tilsto alt

Det var i februar i år på E39 at den ulovlige kjøringen fant sted. Den 28 år gamle lastebilsj­åføren kjørte i 83 kilometer i timen på en strekning hvor fartsgrens­en er 70. Ifølge dommen røykte han hasj mens han kjørte.

Lik over 1,2 i promille

Påtalemynd­igheten anførte at 28-åringen måtte dømmes til 21 dagers fengsel. Utgangspun­ktet, mente påtalemynd­igheten, ligger i denne saken på 26 dagers fengsel. Retten mener at straffen, før formildend­e moment tas med, ligger på over 50 dagers fengsel.

I dommen står det at det ikke er kjent om siktedes kjøring utgjorde en konkret fare. «Samtidig er det forbundet stor risiko med å kjøre tungtransp­ort – lastebilen veide omkring 30 tonn med last – på en trafikkert strekning med slik kombinasjo­nsrus i den størrelsen det her er tale om», skriver dommerfull­mektig Sandal.

Sjåførens påvirkning­sgrad var tilsvarend­e en alkoholpro­mille på over 1,2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway