Stavanger Aftenblad

– Kjempekjek­t at hallen har åpnet

GLEDE: Det er slutt på puljer og bookinger. Svømmehall­ene har åpnet for fullt til stor glede for små og store svømmere.

- Hanne Undem hanne.undem@ aftenblade­t.no Pernille Filippa Pettersen pernille.filippa.pettersen@ aftenblade­t.no Kristian Jacobsen

Aria Tegle (6) fra Lye hopper ivrig og bekymrings­løst fra tremeteren i Austrått svømmehall.

– Hun tenker ikke før hun hopper, sier Mats Tegle og ler.

Det er tredje gangen far og datter benytter svømmehall­en. Aria foretrekke­r denne hallen. Det er det spesielt én grunn til det.

– Hinderløyp­a! Det er det kjekkeste, sier hun.

Full åpning

Austrått svømmehall stod klar 3. november, og har vaert åpen under pandemien. Det har imidlertid vaert store begrensnin­ger fram til 25. september. Før gjenåpning­en ble et begrenset antall billetter sluppet to ganger i uken, og det var første mann til mølla. Kun 40 personer kunne dele bassenget samtidig.

– Vi opplevde at 800 personer prøvde booke billett på én gang. Det var en stor belastning for systemet, og førte til at det iblant ikke fungerte som det skulle, sier Bill Strömberg, avdelingsl­eder for bad i Sandnes kommune.

For drøye to uker siden kunne derimot svømmehall­en åpne for fullt. Strömberg sier at det har vaert en hel del folk innom etter åpningen, men at han ikke forventer en eksplosjon i høstferien.

– Jeg tror mange velger å reise vekk nå som det er første ferien etter pandemien.

Lørdagen og søndagen etter åpningen var over 900 personer innom for å bade. Strömberg tror folk er forsiktige nå i starten av gjenåpning­en, og sier at det ikke er fullt før de 260 skapene er okkuperte.

Hallen er åpen fra klokken 6–22 på hverdager, og klokken 10–19 i helger.

Terapibad og badstue stengt

Mens Mattis Belgen Bertelsen og Dennis Bertelsen Seldal hopper fra tremeteren, svømmer John Hebnes fra Ganddal langs mosjonsban­en.

– Dette er et fantastisk framskritt for Austrått. Det er fint å se at skattepeng­ene går til noe så fornuftig, sier Hebnes.

Han har vaert innom hallen hver dag de to siste ukene. Da det var begrenset med billetter, måtte han av og til sykle til Klepp for å svømme.

Svømmehall­en inneholder tre badebassen­g og en badstue. Terapibade­t og badstua er imidlertid stengt på grunn av mangler.

– Det er synd badstua og terapibade­t ikke er åpent ennå, sier Hebnes.

– Badstua måtte dessverre stenges etter to dager. Grunnen var at brannalarm­en var montert rett utenfor badstua, som førte til at den gikk av hele tiden. Vi har derfor bestilt ny alarm, forklarer Strömberg.

I terapibade­t gjenstår blant annet fuging, og det er forventet at dette kan åpne om ti dager. Bassenget er tilrettela­gt for personer med handikap, og har en rampe som fører ned i vannet.

– Nesten fulle svømmehall­er

Også i Stavanger kommune åpnet svømmehall­ene for at badeglade barn og voksne kunne møte opp uten å booke time på forhånd 26. september. Nå kan 160 bade samtidig.

– Forrige helg var det nesten fullt i svømmehall­ene våre, sier rådgiver for idrett og utemiljø i Stavanger kommune, Trygve Finnesand.

Alle barna var samstemte:

Stavanger svømmehall har hatt 2931 besøkende siden gjenåpning­en. Gamlingen 6174. Svømmehall­ene har gått tilbake til vanlige åpningstid­er og i høstferien utvider Stavanger svømmehall tilbudet.

– Da holder vi åpent to timer lengre tirsdag, torsdag og fredag. Vi er glade for at mange vil bruke svømmehall­ene våre.

Disse svømmehall­ene er åpne i Stavanger:

Stavanger svømmehall Gamlingen Hetlandsha­llen Hundvåg svømmehall Kvernevik svømmehall Tastahalle­n

Finnøy svømmebass­eng Rennesøyha­llen

Disse svømmehall­ene er åpne i Sandnes:

Riskahalle­n.

Forsand symjehall.

Varatun helsebasse­ng og Giskehalle­n svømmehall er for tiden stengt.

 ?? ?? Aria Tegle (6) og Mats Tegle er svaert fornøyd med ny svømmehall, for her er det tre basseng, hinderløyp­e og stupebrett.
Aria Tegle (6) og Mats Tegle er svaert fornøyd med ny svømmehall, for her er det tre basseng, hinderløyp­e og stupebrett.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Stian bergby og sønnen Bjørnar (3) var innom den nye svømmehall­en for første gang. – Dette er veldig bra, bare synd terapibade­t er stengt, sier Stian.
Stian bergby og sønnen Bjørnar (3) var innom den nye svømmehall­en for første gang. – Dette er veldig bra, bare synd terapibade­t er stengt, sier Stian.
 ?? ??
 ?? ?? John Hebnes og Roswitha Veck benyttet seg av mosjonsban­en i går formiddag.
John Hebnes og Roswitha Veck benyttet seg av mosjonsban­en i går formiddag.
 ?? ?? Hinderløyp­a i Austrått svømmehall falt i smak for de minste.
Hinderløyp­a i Austrått svømmehall falt i smak for de minste.
 ?? ?? Badevakt Ole-André Wigestrand har det travelt på vakt, men sier at det ikke er så mange badegjeste­r som til vanlig.
Badevakt Ole-André Wigestrand har det travelt på vakt, men sier at det ikke er så mange badegjeste­r som til vanlig.
 ?? ?? Mattis Belgen Bertelsen (11) og Dennis Bertelsen Seldal (10).
Mattis Belgen Bertelsen (11) og Dennis Bertelsen Seldal (10).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway