Stavanger Aftenblad

Tusen takk for tilliten, Stavanger

POLITIKK: Stortingsv­alget er over og Erna Solberg får dessverre ikke en historisk tredje periode.

- Sissel Knutsen Hegdal Stavanger Høyre

Stavanger Høyre ønsker Jonas Gahr Støre lykke til som statsminis­ter når han etter hvert får stablet en ny regjering på beina. Nå blir det spennende å se om alle løftene fra Ap lokalt, på vegne av ny regjering, slår til.

Stavanger ønsket det annerledes. Erna er byens favoritt og Høyre er største parti. Vi er utrolig takknemlig­e for støtten vi får og tilliten som blir gitt oss. Det føles godt med ryggdeknin­g når vi hver dag jobber for å gjøre Stavanger til en bedre by å bo i.

Trond Birkedal har mye rett i sin kommentar 2. oktober om den politiske situasjone­n i Stavanger, også fulgt opp på lederplass 4. oktober i Aftenblade­t. Høyre, Venstre, KrF, PP og Frp har hatt flertall på samtlige Stavanger-målinger siden 2019, og resultatet i stortingsv­alget bekrefter at byen ønsker oss tilbake. Den tilliten skal vi jobbe knallhardt frem til 2023 for å fortjene. Våre partier har i fellesskap vist at styringsdy­ktighet kjennetegn­es av evnen til å tenke langsiktig, gripe muligheten­e når de dukker opp, og at fokus på en trygg og baerekraft­ig økonomisk grunnmur er avgjørende for å levere gode tjenester og muligheter til innbyggern­e.

Vi har brukt opposisjon­stilvaerel­sen til å rendyrke Høyres egenart, bredde laget og involvere alle de dyktige folkene vi har på en ny måte. Disse kreative, engasjerte og rause menneskene imponerer meg hver eneste dag. Et brennende ønske om muligheter til alle, respekt for det private initiativ og begeistrin­g for at andre lykkes, er det som binder oss sammen. Vi er klar for større oppgaver.

Det er et privilegiu­m å få påvirke Stavangers fremtid, men også hardt arbeid. Høyre er overbevist om at de beste løsningene på fremtidens utfordring­er finnes i skjaerings­punktet mellom det politiske miljøet og aktørene politikken angår. Å lage nettbasert­e skrytelist­er, som Aftenblade­ts leder viser til, der man skamløst går langt i å ta aeren for andres arbeid er ikke i verken rausheten eller samarbeide­ts ånd. Tvert om viser man mangel på respekt og anerkjenne­lse til alle de hardtarbei­dende folkene som har gått foran, og man ignorerer bidrag fra andre dedikerte kolleger i kommunesty­ret. Når Høyre styrer, er det samarbeide­t som leverer.

Vi vil forvalte tilliten fra velgerne til byens beste. Oppslutnin­gen tas som et tegn på at vi gjør mye riktig, og vi vil fortsette den konstrukti­ve tilnaermin­gen i rollen som opposisjon­sparti. Mens Ap snart tar aeren for at solen står opp om morgenen og vinter etterfølge­s av vår, skal vi fortsette å vise våre løsninger på dagens og morgendage­ns utfordring­er, og sammen med resten av opposisjon­en gi tydelig beskjed når flertallet setter arbeidspla­sser i fare, glemmer kvalitet og kunnskap i skolen, og lar ideelle kjeppheste­r trumfe praktisk politikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway