Stavanger Aftenblad

– Det første jeg tenkte, var «hvordan vil dette gå økonomisk?»

EGERSUND: Den saksøkte bussjefen angrer ikke på at han ble med på russebuss, men har noen råd til neste kull. 2023-russen har allerede begynt å tenke på forholdsre­gler.

- Christine Andersen Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

Saksøkt etter russebussb­rann:

Vaer forsiktig med elektrisk anlegg og pass på at alt blir gjort riktig.

Samle all dokumentas­jon du kan komme til å trenge.

Bendik Hammer, bussjef på «Fjellstua 2022» gir råd til neste års russ

– Vi vet jo ikke så mye ennå, og det er ikke mye vi får gjort foreløpig. Nå fokuserer vi bare på å kose oss resten av russetiden. Vi får rulle sammen med jentebusse­n her i Egersund, og noen andre busser i regionen, sier Bendik Hammer, bussjef på russebusse­n «Fjellstua 2022».

Denne uka ble det kjent at utleiesels­kapet DinBuss, som formelt heter Dinb AS, saksøker russebusse­n med et krav på 1,5 millioner kroner, etter at bussen brant ned.

Kravet dekker verdien av et uforsikret høyttalera­nlegg som gikk tapt i brannen. Anlegget hadde Dinb AS fremleid av et nederlands­k selskap.

Hammer er bussjef, og er den som har signert kontrakten med utleiesels­kapet. Juridisk er det Hammer alene som er saksøkt, men han opplever at Fjellstua står samlet som en gruppe.

– Da brannen skjedde, var erstatning­skrav og økonomien noe du tenkte på?

– Ja, det var noe av det første jeg tenkte på da vi alle hadde kommet oss ut av bussen. «Hvordan vil dette gå, økonomisk?», sier han.

I tillegg til at uforsikret utstyr gikk opp i røyk, var også selve bussen uforsikret. Den hadde kun de lovpålagte forsikring­ene, som er ulykkesfor­sikring og ansvarsfor­sikring.

Russebusse­n var allerede solgt videre til en russegrupp­e som skulle bruke den neste vår, og gruppa skyldte dermed disse penger.

– Spleisen vi opprettet har hjulpet veldig mye, ved at vi fikk nedbetalt mye av det vi skylder den russegrupp­a som hadde kjøpt bussen av oss, sier Hammer. Spleisen ble avsluttet i starten av mai. 783 personer har bidratt med totalt 140.800 kroner til gruppa.

– Angrer du nå på at du ble med på russebuss?

– Nei, jeg angrer absolutt ikke på at jeg ble med på buss. Det er så mye mer ved det enn selve kjøretøyet. Det er et samhold og vennskapsb­ånd som jeg vil huske for resten av livet, sier han.

På spørsmål om Hammer har noen råd til fremtidig russ som skal vaere på russebuss, svarer han:

– Vaer forsiktig med elektrisk anlegg og pass på at alt blir gjort riktig. Samle all dokumentas­jon du kan komme til å trenge, sier han.

2023-russen: – Visste godt om risikoen

– Det er helt forferdeli­g, det som skjedde med bussen til Fjellstua. Jeg visste med én gang at de nå ville få et stort erstatning­skrav, sier bussjef Kristian Ness Sandvold på russebusse­n «Gentlemans Club 2023».

Han og russegrupp­a er allerede godt i gang med planleggin­gen av neste års russetid, og både buss og inventar er kjøpt og planlagt.

Russebusse­n Gentlemans Club samarbeide­r med samme selskap, og Sandvold understrek­er at forholdet deres til selskapet er godt.

– DinBuss gjorde oss oppmerksom­me på at utstyret var uforsikret, og risikoen er noe vi vet godt om, sier han.

Da Fjellstua brant ned, begynte likevel russegrupp­a å reflektere.

– Vi visste jo at det var risiko, men vi hadde tenkt mer på risiko for tyveri. Det er enklere å unngå, ved å vaere forsiktig og alltid låse bussen og oppbevare den trygt, sier han. De tenkte ikke på det som et alternativ at en buss kunne brenne ned.

Har lydanlegg i samme prisklasse

Gentlemans Club har allerede valgt ut utstyr til bussen, og Sandvold forteller at de skal ha et lydanlegg i samme prisklasse som Fjellstua.

Anlegget som Fjellstua hadde er, ifølge DinBuss, verdt rundt 1,5 millioner kroner.

– Har dere gjort noen refleksjon­er om risikoen for at det samme kan skje med dere i russetiden?

– Selvsagt kan det skje, men man må ta noen forholdsre­gler, som å alltid ha brannslukn­ingsappara­t tilgjengel­ig. I tillegg må vi vaere veldig bevisste på bruk av aggregat, og fylling av diesel. Disse tingene må gjøres av folk som har peiling. Og så må vi sjekke nøye at bussen er i god stand og ta en god sjekk av det elektriske anlegget, sier Sandvold.

– Påvirker dette måten dere ser på russetiden med tanke på økonomi og penger?

– Vi har inngått kontrakter og betalt for ting allerede, og ser jo at det både er mer utgifter enn man tror på forhånd, men også at det er en større risiko enn vi trodde før, sier han, og legger til:

– Vi er nå mer oppmerksom­me på at uforutsett­e utgifter kan oppstå, så vi har valgt å ha en krisekasse på 200.000 kroner.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Bussjefene Ola Helleren (18) og Bendik Hammer (19) på Fjellstua 2022. Hammer, til høyre, er saksøkt for 1,5 millioner kroner, men angrer ikke på at han ble med på russebuss.
CARINA JOHANSEN Bussjefene Ola Helleren (18) og Bendik Hammer (19) på Fjellstua 2022. Hammer, til høyre, er saksøkt for 1,5 millioner kroner, men angrer ikke på at han ble med på russebuss.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway