Stavanger Aftenblad

Motorsykli­st tiltalt for livsfarlig kjøring: Målt til 263 kilometer i timen i Eiganestun­nelen

STAVANGER: I den omfattende tiltalen varsler påtalemynd­igheten at de vil inndra 31-åringens motorsykke­l.

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

To dager er satt av til rettssaken som er berammet til slutten av august i Sør-Rogaland tingrett. Her vil den 31 år gamle motorsykli­sten få anledning til å forsvare seg mot anklagene om en rekke grove trafikklov­brudd.

I tiltalen, som er tatt ut av politiadvo­kat Sveinung Andreas Andersen, ramses det over seks sider opp en rekke trafikkfar­lige situasjone­r som 31-åringen skal vaere skyld i.

Påtalemynd­igheten mener å kunne føre bevis for at tiltalte har råkjørt i store deler av Sør-Rogaland.

Svaert liten klaring

263 kilometer i timen gjennom Eiganestun­nelen hvor fartsgrens­en er 80 km/t.

216 kilometer i timen på Oppstadveg­en hvor fartsgrens­en er 60 km/t.

154 kilometer i timen på Buevegen hvor fartsgrens­en er 50 km/t.

69 kilometer i timen i 30sonen.

Listen er lang og i tiltalen bemerkes det at speedomete­ret på tiltaltes sykkel skal ha angitt en enda høyere hastighet. Da han kjørte gjennom Eiganestun­nelen for eksempel, skal speedomete­ret ha vist 292 kilometer i timen.

I forbindels­e med flere av fartsovers­kridelsene skal 31åringen ha foretatt farlige forbikjøri­nger. Ifølge tiltalen skal han også ha passert biler på innsiden, og på steder med svaert liten klaring. «På Fylkesvei 44 i Klepp presset han seg inn mellom en bil og midtdelere­n som deler kjøreretni­ngene fra hverandre, og foretok en forbikjøri­ng med svaert liten klaring i cirka 103 kilometer i timen (114 på speedomete­ret), til tross for at det er 80-sone på stedet», skriver politiadvo­kat Andersen i tiltalen.

Farlige situasjone­r

Videre i tiltalen står det at 31åringen foretok en ny forbikjøri­ng i svaert høy hastighet til tross for at det var doble sperrelinj­er på stedet. «Han akselerert­e så videre til han oppnådde en topphastig­het på 161 (178 på speedomete­ret) i 60-sonen.

Politiadvo­kat Andersen skriver at tiltalte ved flere anledninge­r var til betydelig fare både for seg selv og andre trafikante­r.

I tillegg til andre kjøretøy skal 31-åringen også ha råkjørt forbi myke trafikante­r som en syklist og også veiarbeide­re.

Han er tiltalt for flere brudd på veitrafikk­loven.

Kan miste førerkorte­t for alltid

I tiltalen varsler påtalemynd­igheten at det vil legges ned påstand om inndragnin­g av 31-åringens motorsykke­l. Videre varsler politiadvo­kat Andersen at det vil bli lagt ned påstand om inndragnin­g av tiltaltes førerkort for alltid.

Kjøringen 31-åringen er tiltalt for skal i all hovedsak ha funnet sted i september 2020, men også i juli og august det året, og april og mai i fjor skal han ha gjort seg skyldig i brudd på veitrafikk­loven.

Tiltaltes forsvarer, advokat Frode Jaeger Folkestad, ønsker ikke å uttale seg på nåvaerende tidspunkt.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Her i Eiganestun­nelen viste speedomete­ret på motorsykke­len til mannen 292 km/t.
PÅL CHRISTENSE­N Her i Eiganestun­nelen viste speedomete­ret på motorsykke­len til mannen 292 km/t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway