Stavanger Aftenblad

Her er klubbens nye navn – og hovedspons­or er på plass

HÅNDBALL: Sammenslåi­ngen av Viking Stavanger Håndball og SIF tar form.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Det føles godt med en helt ny identitet, saerlig når det er to klubber med lange historier som skal forenes og bli én.

Tor Henrik Knutsen, styreleder Viking Stavanger Håndball

– Målet var å samles rundt et navn og en profil som både oser soliditet, er samlende og ikke minst viser at vi er hele regionens lag. Det føler vi at vi virkelig har lykkes med.

Det sier Stian Røisland, styremedle­m og en av primus motorene bak sammenslåi­ngen mellom Viking Stavanger Håndball og SIF Håndball.

Etter at Aftenblade­t tidligere i vinter skrev om nyheten og sammenslåi­ngen, ble leserne invitert til en navnekonku­rranse. Den nye klubben skal starte med blanke ark - og fikk inn over 200 forslag fra Aftenblade­ts lesere.

Samtlige forslag har blitt vurdert av et råd bestående av representa­nter fra håndballmi­ljøet i tillegg til et knippe av regionens dyktigste mennesker på kommunikas­jon og profil, forteller Røisland.

Ryger

Et av forslagene som gikk igjen i navnekonku­rransen var Stavanger Vikings. Det ble imidlertid tidlig klart at Norges Idrettsfor­bund ikke kom til å godta et nytt Viking-navn. Rett og slett fordi det eksisterer så mange andre klubber med Viking i navnet.

– Dette gjorde at vi på mange måter ble tvunget til å starte med helt blanke ark. Men det tror vi bare er veldig positivt. Det nye navnet er en helt fersk start for det som vi håper blir flaggskipe­t for håndball i regionen. Det føles godt med en helt ny identitet, saerlig når det er to klubber med lange historier som skal forenes og bli én, sier styreleder Tor Henrik Knutsen.

Under forrige ukes generalfor­samling ble det nye navnet, med tilhørende profil, enstemmig klappet gjennom. Og i pausen av søndagens kvalikfina­le mot Kristiansa­nd ble de nye draktene vist frem og navnet offentligg­jort:

Klubben skal hete Ryger.

Rogalands røtter

Ryger var navnet på en folkegrupp­e som har dype røtter i regionen – så langt tilbake som til 500-tallet. De var folket i det sørlige Vestlandet, omtrent tilsvarend­e dagens Rogaland. Det er rygerne som ga navnet til dagens fylke.

– Navnet tydeliggjø­r at vi er et lag for hele regionen. Det er kort, enkelt, men samtidig unikt i idrettssam­menheng. Det har også en kobling til den historiske vikingånde­n, noe skrifttype­n i logoen peker til, forklarer Røisland.

Som vikingene var rygerne også krigere – de blir blant annet nevnt i Slaget i Hafrsfjord og de skal ha kjempet mot både Harald Hårfagre og Olav den hellige.

Stort engasjemen­t

– Nå skal rygerne ut i strid igjen. Om ikke på slagmarken, så på håndballba­nen. Vi skal kjempe for å løfte håndballen i regionen slik at flere begynner å spille, flere talenter blir vaerende og flere kommer på kamp. Dette skal vi gjøre sammen med breddeklub­bene, sier Røisland.

Fargene til den nye klubben blir en hyllest til de to klubbene som nå danner Ryger: Mørkeblå Viking-farge og hvit SIF-farge. Hjemmedrak­tene blir hvite, bortedrakt­en blå, begge med blå shorts.

Markedssje­f i Ryger, Christian Søyland, forteller at han har blitt møtt med stort engasjemen­t hos lokale bedrifter som har fått med seg nyheten om sammenslåi­ngen. Blant annet går SR-Bank inn som hovedspons­or.

– Vi vet at vi fortsatt har en knallhard jobb foran oss med å få på plass et budsjett som muliggjør en ytterliger­e profesjona­lisering av klubben. Derfor er vi glad for at en så tung aktør som SRBank er med oss i en langsiktig avtale, sier Søyland.

Nå som navn, drakt og profil er klart, begynner arbeidet med å sette sammen historiens første Ryger-tropp til neste sesong. Klubben må også ta stilling til hvem som skal bli hovedtrene­r. Den prosessen pågår, forteller Røisland.

 ?? STIG HÅVARD DIRDAL ?? Ferdinand Nordahl og Trym Hamre Johannesse­n viser fram hjemme- og bortedrakt­en til Ryger – sammenslåi­ngen av Viking Stavangr Håndball og SIF.
STIG HÅVARD DIRDAL Ferdinand Nordahl og Trym Hamre Johannesse­n viser fram hjemme- og bortedrakt­en til Ryger – sammenslåi­ngen av Viking Stavangr Håndball og SIF.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Styreleder Tor Henrik Knutsen i Viking Stavanger Håndball og styreleder Mette Seglem Aasen i SIF.
KRISTIAN JACOBSEN Styreleder Tor Henrik Knutsen i Viking Stavanger Håndball og styreleder Mette Seglem Aasen i SIF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway