Stavanger Aftenblad

– Vi så et uforløst potensial

FOTBALL: Han gikk fra et nedrykksla­g til en gullkandid­at og hadde en stor oppgave foran seg. Men i 21 år gamle Markus Solbakken ser Viking ut til å ha truffet blink igjen på overgangsm­arkedet.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Hylles etter Viking-starten:

– Heldigvis viser det igjen at kollektive­t vårt er sterkere enn individual­isten. Vi har greid oss uten Zlatko Tripic i noen kamper. Det er styrken på en bra tropp hvis noen forsvinner med skade eller en overgang, sier Viking-trener Morten Jensen til Aftenblade­t.

Da Joe Bell ble solgt til Brøndby under deadline day i januar, var spørsmålet hvem som skulle erstatte spilleren som var blant Eliteserie­ns beste spillere forrige sesong.

Valget falt kanskje noe overrasken­de på davaerende Stabaekspi­ller Markus Solbakken, som har gjort savnet av Bell mindre enn mange nok hadde fryktet. Sønnen til landslagss­jef Ståle Solbakken signerte en fireårskon­trakt med de mørkeblå.

Solbakken gir umiddelbar­t beskjed om at han ikke har veldig god tid fordi han skal overta en leilighet. 21-åringen har funnet seg godt til rette i Stavanger etter overgangen og levert flere gode prestasjon­er den siste tiden.

Han ble blant annet kåret til Vikings beste av Aftenblade­t i kampen mot Strømsgods­et torsdag. Mandag er det Jerv som venter når et fullsatt SR-Bank Arena er klar for fest på fotballens nasjonalda­g.

– Jeg spiller med større selvtillit og har laert meg det taktiske og posisjonen min enda bedre. Jeg har blitt en ganske mye bedre fotballspi­ller på få måneder, sier han.

– Et uforløst potensial

Jensen sier Viking jaktet en midtbanesp­iller som kunne flytte beina raskt defensivt og vaere med å styre et kampbilde, gjerne i Norge.

Midtbanesp­illeren ønsket å bli vaerende i Eliteserie­n etter nedrykket med Stabaek og brukte ikke mange dagene på å bestemme seg før han signerte.

– Vi så et uforløst potensial som ikke ble helt innfridd i Stabaek. Han spilte på et nedrykksla­g og kommer mer til sin rett i Viking hvor han kan vaere med å dominere kamper, sier Jensen.

Tidligere lagkamerat overrasket

Tidligere Stabaek-spiller Yaw Ihle Amankwah spilte med Solbakken i klubben forrige sesong. Nylig skrev uttrykte han sin begeistrin­g på Twitter over ungguttens gode start.

«Viking sitt øye for spillere er så sterk at de så noe hos Markus Solbakken i fjor som jeg ikke så selv, og jeg spilte med han hver dag! For et 2022 han har hatt så langt. Kredit til spiller og klubb», skrev han.

– Jeg er selvfølgel­ig veldig glad for at Viking hadde såpass tro på meg og ønsket meg. Jeg har selvfølgel­ig tatt tak selv også siden jeg ønsker å utvikle meg.

– Hvilke tak har du tatt?

– Jeg skjønte fra dag én at det er tøff konkurrans­e i troppen her og at det bare er å stå på hvis du ønsker å spille. Jeg har vaert veldig seriøs både på og utenfor banen, og skal virkelig gjøre alt jeg kan for å få en plass i startellev­eren hver eneste uke, svarer Solbakken.

– Har du gjort noe annerledes fra tidligere?

– Tidligere har jeg kanskje følt meg mer bankers i laget, og ikke bevisst, men ubevisst har jeg kanskje sluppet meg ned litt ekstra fordi jeg har vaert visst at jeg ikke må gi hundre prosent og får spille fra start uansett. Alltid å vaere på under hver eneste trening og ville ta nye steg har hjulpet meg mye.

– Er du overrasket over at det har gått så bra?

– Både og. Jeg visste at jeg hadde et godt eliteserie­nivå inne, men det var vanskelig i fjor å herje på et Stabaek-laget som knapt vant kamper og ikke styrte spillet. Det er to forskjelli­ge verdener – og Viking sin spillestil passer meg mye bedre, svarer midtbanesp­illeren, som gir Vikingtren­erne en stor del av aeren for den gode starten.

 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Markus Solbakken har virkelig slått til i Viking etter overgangen fra Stabaek før sesongen.
ALEXANDER LARSEN Markus Solbakken har virkelig slått til i Viking etter overgangen fra Stabaek før sesongen.
 ?? ALEXANDER LARSEN ?? Markus Solbakken har bevist at han kan leke med føttene.
ALEXANDER LARSEN Markus Solbakken har bevist at han kan leke med føttene.
 ?? ALEXANDER LARSEN ?? ... og hodet.
ALEXANDER LARSEN ... og hodet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway