Stavanger Aftenblad

EIK-jubel etter dramatisk kamp

FOTBALL: EIK så ut til å ha full kontroll, men hjemmelage­t reduserte. Gjestene fra Egersund holdt stand kampen ut og fikk med seg alle poengene i en svaert innholdsri­k kamp.

- Svein Hagen

EIK var det førende laget helt fra avspark og det gikk ikke mer enn vel ni minutter før de fikk sin første scoring. Et perfekt slått innlegg fra Jakob Dunsby fant Adrian Bergersen, som med stor kraft stanget ballen knallhardt inn i nettmasken­e.

– Spillerne sprudlet helt fra start, og jeg vil faktisk dra det så langt å si at den første omgangen her i Haugesund var årsbeste fra vår side, sier en meget tilfreds EIK-trener, Ojan Bijan.

Hjemmelage­t var naere på å utligne ved to anledninge­r, begge gangene var det Roy Miljeteig som herjet med EIK-forsvaret. Men han klarte ikke å overliste Anders Klemensson.

Kunne punktert kampen før pause

Også EIK kom til noen gedigne sjanser utover i første omgang. Både Ådne Midtskogen, Jakob Dunsby og Heine Åsen Larsen kunne med litt mer hell og dyktighet satt ballen forbi keeper på sine muligheter.

– Vi hadde noen feite målsjanser før pause, og vi kunne punktert kampen allerede før omgangen var over. Men selv de mest opplagte sjansene ga oss ikke scoringer, forklarer Bijan.

– Det var fantastisk å se hvordan spillerne sprudlet, etter at vi gikk på et tap hjemme mot Kvik Halden sist helg. Treningsuk­en har helt klart gjort spillerne virkelig spillesugn­e, understrek­er han.

To kjappe scoringer

Den andre omgangen var ikke minuttet gammel før Jakob Dunsby øket ledelsen for EIK. Han fikk ballen på et sølvfat av Simen Hammershau­g, og han kunne bare trille ballen inn i det tomme buret.

Bare seks minutter senere var det klart for redusering. Et innlegg fra venstre endte på hodet til Roy Miljeteig, som fra kort hold ikke hadde noen problemer med å heade ballen inn.

Etter redusering­en var det helt klart hjemmelage­t som overtok kommandoen, og bare en utrolig opplagt EIK-keeper, Anders Klemensson, sørget for at ikke Vard Haugesund scoret på et par av sine kjempesjan­ser.

– Hjemmelage­t kjempet seg inn i kampen igjen. Samtidig kastet de mange spillere framover og gjorde det vrient for våre spillere, sier EIK-treneren.

Ampert og rødt til hjemmelage­t

Det ble til tider litt ampert utover i den andre omgangen og det flagret med gule kort til begge lag. Rødt kort ble også utdelt til hjemmelage­ts Martin Nordtveit, som fikk sitt andre gule snaut fem minutter før ordinaer spilletid var ute.

På overtid fikk innbytter Preben Fauskanger en gedigen sjanse, men alene med keeper blåste han ballen over mål. Det kom ikke flere scoringer, og EIK kunne ta med seg alle tre poengene fra et oppgjør preget av masse målsjanser og mye dramatikk.

– Seieren her var en milepael for meg som trener; jeg har aldri opplevd å vinne her som trener, sier en stolt og fornøyd Ojan Bijan.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway