Stavanger Aftenblad

– Skal vaere som den beste hagefesten du har vaert på

ØSTRE BYDEL: Restaurant­en «The Garden» blir det nyeste tilskuddet i Stavanger Øst. Craig Norman, Trude Noer Mølster og Bendik Noer Mølster skal sammen drive restaurant­en, og gleder seg til endelig å kunne ta imot gjester.

- Berit Kristensen Seber berit.seber@aftenblade­t.no

Åpner baerekraft­ig restaurant i Stavanger Øst:

«The Garden» har inntatt de gamle lokalene til «Fermenten», som stengte dørene i desember 2020. I løpet av to år har lokalene blitt totalrenov­ert, og er i dag nesten ugjenkjenn­elige.

– Eierne av bygget ønsket å renovere. Da bestemte vi oss for å bli med videre og heller ha en gjenåpning. Det er Stavanger Investerin­g som har gjort hele dette prosjektet mulig, sier Craig Norman, som tidligere drev «Fermenten».

Stavanger Investerin­g har blant annet bygget kontorer, kreative soner, kunstgalle­ri og lounge i det 4000 kvadratmet­er store bygget i Ryfylkegat­a. Byg

get har fått navnet «Eastside kvartalet», og «The Garden» blir en del av dette.

En annen som har investert i «The Garden» er Morten Abel. Han er først og fremst med på laget som venn av familien. Abel skal også involvere seg i kulturelle bidrag.

– Den beste hagefesten

Craig Norman, forloveden Trude Noer Mølster og hennes sønn Bendik, ønsker å gjøre Østre Bydel til den grønne delen av Stavanger.

– Konseptet til «The Garden» er at det skal gjenspeile det vi ønsker at verden skal vaere: Alt skal vaere naturlig, og lokalet er fullt av lys og ekte planter, forteller Norman.

Målet er å inkludere og ikke ekskludere. Alle skal vaere velkomne.

– The Garden skal vaere som den beste hagefesten du har vaert på. Man kan komme innom og ta en drink, høre på musikk og spise pizza. På dagtid kan man komme hit for å studere og jobbe, forteller Norman.

Eget bryggeri

Lokale varer og baerekraft skal stå sentralt. Med Yeastside Brewing, Stavanger Ysteri og Eimealt som naermeste nabo, har «The Garden» enkel tilgang på lokal, kortreist mat og drikke av høy kvalitet.

Ellers forteller Bendik Noer Mølster at de har brukt mye tid på å reise ut til Jaeren for å møte bønder direkte. Dette har gitt dem et innblikk i hvor og hvordan maten produseres.

– Det gjør at vi har større eierskap til råvarene og en forståelse for arbeidet som ligger bak, sier Bendik Noer Mølster, som skal vaere vert og night-manager i «The Garden».

Det er også lagt inn en innsats i å lage systemer for å holde matsvinn nede. Også biprodukte­r skal brukes, som for eksempel mesk fra Yeastside-ølbrygging i knekkebrød, brød og andre produkter.

Bendik Noer Mølster forteller at de til og med har eksperimen­tert med å bruke malt fra ølbrygging i pizzadeig, noe som ifølge ham gikk forbausend­e bra.

«The Garden» vil også fungere som en kantine for kontorene i «Eastside Kvartalet».

Mandag til søndag

Norman håper at Stavanger Øst kan bli samlingsst­edet for siddiser på søndager.

Da skal det arrangeres jazzkvelde­r, slik som det ble gjort i «Fermenten». Norman forteller at de er i dialog med lokale artister når det kommer til hva som kan arrangeres på fredags og lørdagskve­lder.

– Selv om vi skal vaere åpne hver dag, vil åpningstid­ene bestemmes etter hvor mange bra folk vi klarer å finne. Så hvis noen liker «viben» vår, og vi liker deres, kan vi skape magi sammen, sier Norman.

17. mai åpnet «The Garden» dørene for én kveld, men offisiell åpning blir ikke før 1. juni.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Bendik Noer Mølster, Craig Norman og Trude Noer Mølster skal drive «The Garden», som ligger i Ryfylkegat­a 13. Morten Abel har også investert i restaurant­en, men er først og fremst med på laget som en venn av familien.
KRISTIAN JACOBSEN Bendik Noer Mølster, Craig Norman og Trude Noer Mølster skal drive «The Garden», som ligger i Ryfylkegat­a 13. Morten Abel har også investert i restaurant­en, men er først og fremst med på laget som en venn av familien.
 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? «The Garden» skal ha åpent fra mandag til søndag. Craig Norman håper at Stavanger Øst skal bli samlingsst­edet for siddiser på søndager.
KRISTIAN JACOBSEN «The Garden» skal ha åpent fra mandag til søndag. Craig Norman håper at Stavanger Øst skal bli samlingsst­edet for siddiser på søndager.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway