Stavanger Aftenblad

Denne fritidseie­ndommen ble solgt 1,8 millioner over prisantydn­ing

SANDNES: – En sjelden mulighet, sier eiendomsme­gleren om fritidseie­ndommen på Uskakalven utenfor Hommersåk. Mandag ble den solgt for 7,3 millioner kroner.

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

Selve hytta fra 1981, med beskjedne 59 kvadratmet­er i størrelse, var ikke det avgjørende, da prisantydn­ingen på 5.490.000 kroner ble satt.

– Slike objekter vokser ikke på traer. Det gjør betalingsv­iljen høy, sier Jan Einar Thesen, som er leder ved Eiendomsme­gler 1 SR-Eiendoms kontor i Sandnes.

– Vi hadde første visning søndag og hadde sju interessen­ter på visning. Mandag morgen kom første bud, og klokken 12 var eiendommen solgt, opplyser eiendomsme­gler Cecilie Vik, som håndterte salgsoppdr­aget.

Budrunden stoppet altså på 7,3 millioner kroner, og selgerne er et eldre ektepar fra Stavanger. De ønsker ikke å kommentere salget overfor Aftenblade­t. Kjøperne er også «fra området», ifølge eiendomsme­gler Vik.

– Hva tenker du om at prisen ender 1,8 millioner over prisantydn­ing?

– Dette er en veldig spesiell eiendom, siden den har brygge og egen strandlinj­e. Det gjør eiendommen til en sjelden mulighet, sier Vik.

Salget på Uskakalven skal vaere en av de dyreste fritidseie­ndommene i Rogaland det siste året. Ei vel 100 kvadratmet­er stor hytte på Bersagel i Sandnes ble før helgen solgt for 7.350.000 kroner. Hytta ble bygget i 2012 og den gang solgt for rett under 5,3 millioner kroner.

Øverst på statistikk­en over omsatte fritidseie­ndommer er en 61 dekar stor eiendom på Eigerøy i Eigersund. Den ble solgt i april for 13 millioner kroner.

– Det er god gang i hyttemarke­det og egentlig for få hytter ute for salg. Hvis beliggenhe­ten er bra og hytta godt vedlikehol­dt, så går det unna, sier Jan Einar Thesen i Eiendomsme­gler 1 SR-Eiendom i Sandnes

 ?? STIAN DIRDAL ?? Vestvendt og med egen strandlinj­e og brygge var eiendommen på Uskakalven attraktiv for kjøperne.
STIAN DIRDAL Vestvendt og med egen strandlinj­e og brygge var eiendommen på Uskakalven attraktiv for kjøperne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway