Stavanger Aftenblad

Dere som flykter fra Ukraina, jeg vet hvordan dere har det

- Hala Ahmad Ezzo 9 d Gosen skole

FLYKTNINGE­R: Hei og velkommen til alle fra Ukraina! Dere kommer fra et land som det er krig i. Dere er velkommen til Norge og dere er trygge nå. Jeg er fra Syria. Jeg vet hvordan det er å ha opplevd krig. Det er grusomt.

Nå er dere her i Norge, her får dere hjelp fra folkene som er rundt dere. Det er kanskje vanskelig å flytte fra hjemlandet til et helt nytt land, med ny kultur og rutiner.

Krigen var grunnen for at dere flyttet fra hjemlandet deres. Jeg synes at dette er et godt valg. Vi heier på dere og vi går sammen gjennom dette. Jeg håper at dere skal ha det fint og greit her i det beste landet.

Da jeg flyttet fra Syria så var det vanskelig for meg. For meg var maten i Norge veldig forskjelli­g fra maten jeg spiste i hjemlandet mitt. Kanskje maten i deres hjemlandet smaker forskjelli­g fra maten som er i Norge. Men etter hvert kommer dere til å bli vant med det.

Alle nye flyktninge­r som meg og dere skal gå på skole. For de nye elever i Stavanger skal gå på Johannes laeringsse­nter som jeg gikk på da jeg kom til Norge. Og der var det så kjekt. De som skal starte på Johannes laeringsse­nter, de skal laere om reglene i Norge og hvordan de kan skrive norske ord og setninger. De skal laere å snakke norsk og prate med en norsk venn eller en laerer.

Da jeg kom til Norge var vaeret veldig kaldt om vinteren og det regnet veldig mye. Sommeren er veldig forskjelli­g fra hjemlandet mitt og kanskje hjemlandet ditt. Etter hvert ble jeg vant til det og dere kommer til å gjøre det og. Det finnes ikke dårlig vaer, men det finnes dårlig klaer.

Til sist håper jeg at dere vil trives her i Norge. Og jeg håper at dere får en rolle i å bygge det norske samfunnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway