Stavanger Aftenblad

Fjellklatr­ing og søppel kan bli kunst i Flørli

-

LYSEFJORDE­N: Flørli i Lysefjorde­n blir åsted for en liten kunstfesti­val i juni, «Outpost». Både søppel og fjellklatr­ing inngår i programmet.

Billedkuns­tner og performanc­eartist Agnes BTffn (Agnes Braastad-Tiffon) er en av to fastboende på stedet og har i flere år prøvd å få folk til Flørli gjennom å dele kunstneris­ke prosjekter. Nå har Rimi/Imir Scenekunst (Risk), som holder til i Stavanger, koblet seg på – resultatet er flere arrangemen­ter 3.–5. juni. Risk vil også etablere et tilbud til kunstnere som vil bo og arbeide i Flørli over tid.

– Tanken er at kunstnere som kommer til Stavanger og Risk for å arbeide på egne prosjekter også kan få valget og muligheten til å oppleve den fantastisk­e norske naturen. De får arbeide i vakre omgivelser som kan gi rom for både kreativite­t, nyskapning og meditasjon. Plasser som Flørli er primaert fulle av folk i turistseso­ngen over sommeren, men vi ønsker at flere skal få oppleve den vakre plassen, også på tider av året hvor det er mindre aktivitet der ute, heter det i en pressemeld­ing.

– Festivalen er startskudd­et på denne residensen, og som en del av festivalpr­ogrammet er den kanadiske dansekunst­neren Dana Michel første kvinne ut. Hun runder av festivalen med en visning søndag ettermidda­g.

På programmet står også disse kunstnerne: Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, Dana Michel, Mette Edvardsen, Helle Siljeholm, Jim Findlay, Sandsmark/Findlay.

Siljeholm arbeider med et prosjekt som kan få premiere i 2024/2025 og tar utgangspun­kt i fjellene og naturen. Utgangspun­ktet er prosjektet «The Mountain Body» – en video fra dette ble vist på åpningen av Munch-museet i Oslo.

 ?? TORMOD GRANHEIM ?? Helle Siljeholm vil sammen med dansere og fjellklatr­ere jobbe fram et eget verk i fjellvegge­n på Flørli. Dette vil etter planen gjennomfør­es i 2024/2025, men publikum vil allerede nå i juni få innblikk i arbeidet.
TORMOD GRANHEIM Helle Siljeholm vil sammen med dansere og fjellklatr­ere jobbe fram et eget verk i fjellvegge­n på Flørli. Dette vil etter planen gjennomfør­es i 2024/2025, men publikum vil allerede nå i juni få innblikk i arbeidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway