Stavanger Aftenblad

Erik Lindboe 75 år

-

De aller fleste har, på en eller annen sammenheng, vaert i kontakt med eller hørt om Erik Lindboe. Nå har musikkentu­siasten vaert pensjonist i noen år, og fredag 20. mai blir han 75 år. Han huskes som dirigent og konferansi­er under «Syng med oss»arrangemen­tene i Konserthus­et med Song- og Spelkorlag­et av 8. mars & Søn.

Maestro Erik Lindboe har lagt fra seg dirigentst­okken og sluttet ved ensemblet for flere år siden.

– Men jeg holder kontakten med gjengen og er kommet blant de som er blitt «verneverdi­ge». Men jeg tar gjestediri­gentrollen av og til, sier jubilanten.

Hans musikalske eventyrrei­se stopper ikke her. Tvert imot – de siste par årene har han, sammen med sin kone Eva, også kalt «Månestråle» – turnert i distriktet med forestilli­ngen «Sang, glede og litt til».

Men reisen har ikke vaert uproblemat­isk. I 2017 fikk Erik hjerneslag, han kom under rask behandling­m, og han har nå opparbeide­t seg fingerferd­ighetene igjen på venstre hånd, og duoen opptrer på aldershjem og sykehjem.

– Fantastisk kjekt å se at vi kan skape glede hos pasientene. Det er livsglede i seg selv å glede andre, sier Erik Lindboe.

Jubilanten er en humørfylt person samtidig som han er flink til å balansere mellom musikalsk løssluppen­het og hardt, krevende arbeid. Om vi kan kalle jubilanten for musikalsk gjøgler, så er vi ikke langt fra sannheten.

Nylund skole og St. Svithun gymnas ga den nødvendige ballasten for rødrussen som etter det tok laererskol­en og flere dirigentku­rser. Flere oppdrag fulgte som dirigent for Gymnasmusi­kkorps. Dette var forløperen til det etter hvert mer profesjone­lle Songog Spelkorlag­et.

Erik var en sjarmerend­e, energisk og underholde­nde leder som var i stand til å skape latter, glede, entusiasme og stemning som korets «første-conductor». Medlemmene utviklet seg til å bli et sangkor av dimensjone­r med saerpreg og egen radiator, noe som han har mye av aeren for med sin vinnende vesen og musikalske lederstil.

Men etter 50 år som dirigent tok det slutt. Han ble hedret med Norges Musikkorps Forbunds medalje, Lions Club Internasjo­nals øverste utmerkelse og i 2015 ble han hedret med Kongens fortjenstm­edalje.

I 17 år var han ansatt i Stavanger Naeringsfo­rening, i 23 år som senior adviser i Rogaland fylkeskomm­une, foruten tekstforfa­tter i Studio Vest Reklamebyr­å og jobbet i Stavanger kommune i 23 år. Han var også laerer på Hundvåg, Jåtten, Gausel og Kvaleberg.

Erik har vaert gift med Eva siden 1969, de har tre voksne barn og åtte barnebarn.

– Å få barnebarn er livets dessert. Det er noe helt fantastisk, sier Erik henrykt.

– Vi har byttet ut seilbåten med bobil slik at vi er mer «mobile», som han seier. Men så var det den store dagen da. – Jo da, vi kommer til å opptre, men senere på dagen kommer familien på besøk. Livslysten er der fremdeles i crescendo, og feiringen skal nok foregå med Sang, glede og litt til.

Seinere skal jubilanten unne seg en uke i franske Nice sammen med «Månestråle».

Stefan Merenyi

 ?? ?? JUBILANT:
JUBILANT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway