Stavanger Aftenblad

– Muligheten er stor

FOTBALL: – Vi har full respekt for Bryne, men frykter de ikke på noen som helst måte, advarer Brodd-spiller Jefferson de Souza.

- Alexander Larsen alexander.larsen@aftenblade­t.no

Drømmer om cupskrell:

Dette er et høydepunkt og jeg håper og tror at mange kommer for å se kampen og støtte oss. Både jeg og lagkamerat­ene ser på muligheten­e som stor for at cupbomben sprenges på Midjord, sier Brodd-spiller Jefferson de Souza til Aftenblade­t.

Laget fra nivå fire tar i kveld imot et Bryne-lag som har slitt tungt i 1. divisjon denne sesongen, men fikk en etterlengt­et opptur i helgen med 2–1-seieren over Åsane på hjemmebane.

Jaerbuene sto med seks strake tap før søndagens oppgjør på Bryne stadion. Brodd har derimot fått en solid start på sesongen og ligger på andreplass etter seks serierunde­r i 3. divisjon, fem poeng bak Brann 2.

Den tidligere Viking-spilleren peker på nettopp dette og at Brodd-spillerne kommer til å oppgjøret med høy selvtillit.

– Vi regner med at vi er gode nok til å gi de en tøff kamp og potensielt slå de ut, sier han.

Bryne klare favoritter

Brodd-trener Ali Kilinc håper på en skrell, men påpeker at det først og fremst er serien som gjelder i år. Både han og de Souza drømmer om en liten fotballfes­t på Midjord.

– Forskjelle­n skal i utgangspun­ktet vaere stor, men alt press er på dem. Jeg tipper de kommer med et sterkt lag for å bygge momentum. De vil nok mobilisere godt, men cup er cup, sier Kilinc og legger til:

– Vi har troen før hver kamp, men realistisk sett skal Bryne vaere klare favoritter. Om vi taper har det ingenting å si.

Kveldens kamp er det tredje oppgjøret mellom lagene i løpet av de siste sju sesongene. I både 2015 og 2017 gikk Bryne seirende ut med 2–0 og 4–0.

– Det er favorittka­mpen til han (Rune Pedersen) som setter opp kampene. Jeg regner med at han kommer og ser på, sier Brodd– treneren med en god dose humor og et glimt i øyet.

Etterlengt­et opptur

De Souza snakket tidligere i sesongen ut til Aftenblade­t om en tøff tid på fotballban­en og at han endelig hadde fått en solid opptur etter at han returnerte til gamleklubb­en i fjor.

Denne sesongen står 26-åringen med to mål på seks kamper for Brodd i serien.

– Jeg synes jeg har hatt en veldig god sesongstar­t, men det er mange kamper igjen og jeg må holde det gående. Det er kjekt å føle at kroppen endelig fungerer igjen etter så mange skader og at ting er som det skal. Spesielt når du bruker så mye tid på det, sier han.

I går var Brodd-gjengen samlet igjen etter to dager med fri for å forberede seg på torsdagens motstander.

– Vi har full respekt for Bryne, men frykter de ikke på noen som helst måte. Ferdighets­messig er det ikke ekstremt stor forskjell, men de er heltidspro­ffer og skal vaere bedre trener, påpeker de Souza.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Jefferson de Souza og Brodd drømmer om en skalp på Midjord torsdag kveld.
FREDRIK REFVEM Jefferson de Souza og Brodd drømmer om en skalp på Midjord torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway