Stavanger Aftenblad

– Det hadde smakt bedre med en seier på tampen

FOTBALL: Alexander Sørloth var tilbake etter sykdom og utlignet rett etter pause da Norge avsluttet landslagså­ret med 1-1 mot Finland i minusgrade­r på Ullevaal.

- Sjur Natvig Text:

Alexander Sørloth tilbake med scoring da Norge spilte 1-1 mot Finland

Etter at Serbia i september påførte Ståle Solbakken det første hjemmetape­t som landslagss­jef, truet Finland med å legge på til to strake, men Norge slo tilbake etter en dårlig start. Dermed fikk Solbakken resultatre­kken 6-2-2 i sitt annet år som landslagss­jef, etter 6-3-3 i det første.

Irrittert

– Vi kunne skapt mer. Det er irriterend­e at vi ikke scorer en til, for det hadde smakt med en seier på tampen. Vi prøver en del nytt med nye spillere. De etablerte spillerne må ta noe av skylden for at det ikke fungerte helt før pause. Etter hvert får vi det til. Sørloths første og andreomgan­g er nesten som himmel og helvete. Det ble en lang omgang for Finland, sa Solbakken til TV 2 etter kampen.

Finland tok fortjent ledelsen etter en drøy halvtime i kulde og tidvis lett snødrev, men Norge avsluttet den første omgangen sterkt. Solbakken gjorde tre bytter ved pause og fikk se laget bruke bare 35 sekunder av den andre omgangen på å utligne.

Passerte faren

Martin Ødegaard leverte et fint framspill til Marcus Holmgren Pedersen, og høyrebacke­ns innlegg fant Alexander Sørloth, som bare trengte å sette foten på ballen for å score sitt 16. landslagsm­ål. Dermed passerte han pappa Gøran, som har 15 mål på 55 kamper for Norge.

– Det har jeg ventet en stund på. Vi har snakket en del om det. Det er kjempearti­g, men nå er vi ferdig med. Nå er jobben min å score flere mål.

– Får du stilnet pappa? – Hehe, du får aldri stilnet pappa. Han prater og prater, men det er en fin milepael, det er det, konkludert­e Sørloth.

Publikum håpet at det skulle bane vei for en forrykende 2. omgang av det norske laget, men det ble aldri noen fest for tilskuerne som hadde trosset det kalde vaeret.

Hugo Vetlesen kom inn til sin debut og hadde vinnermåle­t på foten i det 83. minutt, men traff ikke godt nok, og Lukas Hradecky reddet. Det gjorde keeperen også da Leo Østigård nikket på et hjørnespar­k rett etter.

– Vi var altfor passive i første. Jeg synes hovedgrunn­en er at vi ikke var samkjørte i presset. Det blir bare nesten, og Finland har gode ballspille­re. De klarte å spille oss ut. Vi skapte nesten ingenting i første, men etter pause er vi dominante, synes jeg, sa Sørloth etter kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway