Stavanger Aftenblad

Lokale tennistale­nter fikk det tøft under Tennis Week

TENNIS: To av tre Stavanger-utøvere røyk ut i åttedelsfi­nalen i ITFturneri­ngen i går. De er likevel svaert fornøyde med å kunne møte internasjo­nal motstand i sin egen hjemby.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Denne uka går Tennis Week av stabelen i Stavanger for 15. gang.

Norges tennisess, Casper Ruud, og Danmarks Holger Rune, er blant deltakerne som tidligere har deltatt under Tennis Week i Stavanger.

I år har rundt 250 deltakere fra store deler av Europa tatt turen til regionen for å kjempe om viktige rankingpoe­ng i ITF-turneringe­n.

Blant lokale deltakere finner vi Sturle Hoff Skigelstad, Cecilie Johannesse­n Maeland og Kajsa Helgesen, som alle spiller for Stavanger Tennisklub­b.

De to sistnevnte fikk det tøft i går, og røyk dessverre ut i åttedelsfi­nalen.

– Jeg syns jeg spilte bra, men motstander­en var mer stabil enn meg på de viktigste ballene. Jeg hadde ikke marginene på min side, sier Johannesse­n Maeland.

– Jeg hater å tape, men hun var bedre enn meg. Det som irriterer meg, er at jeg ikke fikk spillet til å sitte – ikke det at jeg tapte, sier Helgesen.

Bedre gikk det derimot med Hoff Skigelstad, som tok seg videre til kvartfinal­en som spilles neste dag.

17-åringen har på sikt planer om å kombinere tennis med college i USA, og desto bedre han gjør det i ulike turneringe­r, desto større er sjansen for å få et bra stipend, og komme inn på en god skole.

– Det er kjempeposi­tivt at vi får teste oss her i Stavanger mot internasjo­nalt nivå, og da kunne se hvordan vi ligger an, sier han.

Om turnerings­ambisjonen­e, sier Hoff Skigelstad følgende:

– I fjor gikk jeg til kvartfinal­en, men var naere semifinale­n. Vi får se hvordan dette går, men jeg tror jeg kan vinne – det er små marginer.

Stavanger Tennisklub­b forteller at de under Tennis Week regner med å omsette for litt over en halv million kroner. Da er ulike støtteordn­inger inkludert.

Etter diverse utgifter er trukket fra, anslår klubben å sitte igjen med rundt 200.000 kroner.

Som mange av utøverne i turneringe­n, forteller daglig leder,

Ole Storhaug, om en gryende interesse for tennis i Norge. Bare i Stavanger Tennisklub­b er det 100 voksne og 250 barn på venteliste for å bli medlem.

– Det er mer og mer interesse, og flere som spiller. Vi har også et godt system for spillerutv­ikling i klubben, sier Storhaug.

I vinter ga flertallsp­artiene i Stavanger tommel opp til oppgraderi­ng av tennisanle­gget i Forumområd­et. Det er likevel uvisst om det er dagens anlegg som skal oppgradere­s, eller om en skal bygge et helt nytt anlegg på en ny tomt.

Storhaug er uansett ikke i tvil om at dagens anlegg, som er bygd på 80-tallet, ikke holder moderne standard.

– Det har ikke skjedd mye med anlegget siden det ble bygd. Vi trenger oppgraderi­nger med tanke på varme i bygget, toaletter, garderober, møterom, fysiorom, kjøkken – ja, strengt tatt alt.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Cecilie Johannesse­n Maeland tapte 7–5 og 7–5, og røk dermed tidlig ut av turneringe­n. På sikt har hun ambisjoner om å leve av idretten, sier hun til Aftenblade­t.
PÅL CHRISTENSE­N Cecilie Johannesse­n Maeland tapte 7–5 og 7–5, og røk dermed tidlig ut av turneringe­n. På sikt har hun ambisjoner om å leve av idretten, sier hun til Aftenblade­t.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Kajsa Helgesen bydde på et smil, til tross for at hun var frustrert over egen prestasjon etter tapet i åttedelsfi­nalen.
PÅL CHRISTENSE­N Kajsa Helgesen bydde på et smil, til tross for at hun var frustrert over egen prestasjon etter tapet i åttedelsfi­nalen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Sturle Hoff Skigelstad tok seg videre til kvartfinal­en i ITFturneri­ngen.
PÅL CHRISTENSE­N Sturle Hoff Skigelstad tok seg videre til kvartfinal­en i ITFturneri­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway