Stavanger Aftenblad

Må inn på teppet etter heftig melding om kommunetop­p

STAVANGER: Ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) vil ha en samtale med Leif Arne Moi Nilsen (Frp) etter at sistnevnte på Facebook tok til orde for å avskjedige kommunedir­ektør Per Kristian Vareide.

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

I en melding lagt ut fredag ettermidda­g het det blant annet at «alle partier i opposisjon er enige om at Vareide må gå».

Moi Nilsen, som er gruppelede­r for Frp i bystyret, har senere lagt seg flat og beklaget.

– Meldingen skulle aldri vaert skrevet. Dette er ironi, og skulle egentlig vaert en tekstmeldi­ng. Men så endte den opp som en melding på Facebook, sier en angrende Moi Nilsen til Aftenblade­t.

Nessa Nordtun sier hun likevel vil ta opp saken direkte med Leif Arne Moi Nilsen.

– Det vil vaere naturlig å ta en samtale om dette, ja.

– Hva synes du om at en slik sak dukker opp kun få dager etter at kommunesty­ret drøftet debattkult­uren i kommunen?

– Vi hadde en veldig bra diskusjon i kommunesty­ret sist mandag, der jeg oppfattet at alle var enige om hvilke spilleregl­er som bør gjelde. Da er det ikke bra at det dukker opp en slik sak like etterpå, sier Kari Nessa Nordtun.

– Ta den vekk

På spørsmål fra Aftenblade­t tok gruppelede­rne i både Høyre, KrF og Venstre avstand fra uttalelsen. Gruppelede­ren for Pensjonist­partiet uttalte at dette fikk Moi Nilsen ordne opp i selv.

– Jeg reagerte spontant da jeg så meldingen, sier Sissel Knutsen Hegdal til Aftenblade­t.

– Ta den vekk, sa jeg til Moi Nilsen.

– Hva synes du om innholdet? – Dette var nok ment som en fredagsfle­ip fra Moi Nilsen. Vi har stor takhøyde i Stavangerp­olitikken, men en slik melding skal ikke vaere på Facebook. Dette er uhørt, sier hun.

– Moi Nilsen kan ikke uttale seg på vegne av oss i opposisjon­en. Og vi har et godt forhold til administra­sjonen i kommunen, sier Høyres ordførerka­ndidat.

Hun har også tatt kontakt med Per Kristian Vareide direkte og informert om at det ikke er noen debatt om kommunedir­ektørens rolle blant mindretall­spartiene.

Bra med beklagelse

Ordfører Kari Nessa Nordtun sier det slik:

– At ledende folkevalgt­e kommuniser­er meninger om kommunalt ansatte på denne måten, er svaert beklagelig. Jeg registrere­r at både Moi Nilsen og opposisjon­en ellers har beklaget episoden overfor Vareide. Det er bra, sier Nessa Nordtun.

– Meldingen var nok ment som en fredagsfle­ip, ifølge Høyres gruppelede­r. Kommentar til det?

– Kommunen har et arbeidsgiv­eransvar overfor sine ansatte, deriblant kommunedir­ektøren. Det skal man behandle profesjone­lt og ikke fleipe med, enten det nå er fredag eller en annen dag i uka, sier Kari Nessa Nordtun.

Verken kommunedir­ektør Per Kristian Vareide eller direktør Leidulf Skjørestad ønsker å kommentere meldingen fra Moi Nilsen.

Spilleregl­er for debatt

Stavanger kommune har vedtatt egne spilleregl­er for de folkevalgt­es politiske debatt i kommunen. Reglene skal bidra positivt til den politiske debatten.

Dette fremgår av spilleregl­ene som gjengitt på kommunens nettsider:

Som folkevalgt­e er vi forbilder i samfunnsde­batten. Måten vi snakker til hverandre på har betydning for hvordan ytringskli­maet i samfunnet utvikler seg. Og den kollegiale tonen oss imellom betyr mye for hvor attraktivt det er å vaere politiker, står det blant annet i spilleregl­ene, der det også er en formulerin­g om å ikke tillegge andre meninger.

 ?? ?? Leif Arne Moi Nilsen (Frp) har skapt storm i det politiske liv i Stavanger.
Leif Arne Moi Nilsen (Frp) har skapt storm i det politiske liv i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway