Stavanger Aftenblad

Tautrekkin­g om gammelt hus og lekeplasse­r

STAVANGER: Den lenge bebudede storutbygg­ingen i Tanke Svilands gate på Kampen naermer seg omsider politisk behandling, men det er fortsatt skjaer i sjøen.

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

«Hotell-hullet»:

Arkitektfi­rmaet LPO har nylig levert et revidert regulering­sforslag til kommunen, et forslag som ventelig blir lagt fram for Utvalg for by- og samfunnsut­vikling før jul.

Svaere greier

Forslaget omfatter blant annet 180 boliger, et hotell med 100 rom, og ytterliger­e 5000 kvadratmet­er med naering. Kino og padelbaner er det også lagt opp til, selv om avtalen med en interesser­t kinoaktør foreløpig skal vaere satt på vent.

Dersom saken legges ut til offentlig ettersyn før jul, kan det planen legges fram for til endelig vedtak en gang utpå vårparten.

Utbygger Greve Wedel AS, eid 50/50 av Aton AS og Base Property AS, ble i sommer ilagt en tvangsmulk­t på 2500 kroner dagen. Dette skyldes at gang- og sykkelveie­n forbi byggegrope­n ikke har kommet på plass igjen.

Byggegrope­n har stått mer eller mindre urørt helt siden høsten 2014.

Når nå saken kommer til politisk behandling er det saerlig to forhold som kan vise seg å bli skjaer i sjøen for utbygger.

100 år og rosa

Det ene er et rosa og hundre år gammelt fabrikkbyg­g i enden av byggegropa, et bygg utbygger har kjøpt og skal overta i månedsskif­tet november/desember. I løpet av planproses­sen har det kommet innspill fra Byantikvar­en og plan- og arkitektur om at bygget har verdi og bør bevares.

Dette skyldes blant annet sammenheng­en med Tanke Svilands gate 32, rett på andre siden av veien. Byggene er, ifølge byantikvar­en både arkitekton­isk godt tilpasset hverandre, og fordi de sammen forteller mye om Stavangers industrihi­storie på stedet.

Trenger plassen

Utbygger hadde i utgangspun­ktet planer om å innlemme det aktuelle murbygget i prosjektet, men denne planen er blitt forlatt underveis, blant annet fordi prosjektet nå inneholder en større andel boliger enn før, noe som igjen utløser krav om større og bedre utearealer.

Utbygger mener nå i utgangspun­ktet at bygget bør fjernes. Her er det tydeligvis et forhold som må avklares høringspro­sessen.

Lekeplasse­r

i løpet av

Et annet spørsmål er om det foreliggen­de forslag tilfredsst­iller kravene til uteareal og lekeplasse­r.

Kravet til kvartalsle­keplass vil utbygger heller løse ved å bidra til oppgraderi­ng av eksisteren­de lekeplasse­r i Rudlåparke­n, sør for planområde­t. Lekeplasse­ne der ligger om lag 200 meter borte fra byggegrope­n, via fotgjenger­felt i Tanke Svilands gate. Spørsmålet blir om det er godt nok for administra­sjonen i kommunen og til sjuende og sist politikern­e.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Det rosa bygget i enden av byggegropa er nylig kjøpt av Base-gruppen. Dagens plan er å rive bygget og bruke tomten til blant annet atkomst til det store prosjektet som skal bygges i «hullet».
JON INGEMUNDSE­N Det rosa bygget i enden av byggegropa er nylig kjøpt av Base-gruppen. Dagens plan er å rive bygget og bruke tomten til blant annet atkomst til det store prosjektet som skal bygges i «hullet».
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway