Stavanger Aftenblad

Kaptein Messi reddet Argentina og tangerte Maradona

GRUPPE C: Lionel Messi ble den store helten da Argentina slo Mexico 2-0 og tok sin første trepoenger i årets fotball-VM. Det er stadig vidåpent om avansement­et i gruppen.

- NTB

Avgjørelse­n falt etter en drøy times spill. Messi mottok ballen på rundt 20 meter og hamret den langs bakken og i hjørnet bak en sjanseløs Guillermo Ochoa i Mexicomåle­t. Paris Saint-Germain-stjernen feiret vilt for sin andre nettkjenni­ng i årets mesterskap.

– Det er én finale igjen, og vi kan ikke gjøre en feil, sa Messi til pressen.

Noen minutter før slutt bøyde Enzo Fernández ballen i lengste hjørne på flott vis på pasning fra Messi. Det var hans første landslagsm­ål i sin femte kamp.

– Jeg har alltid drømt om å spille i denne trøya. I dag gikk drømmen om å score et VM-mål i oppfyllels­e, sa Fernández, gjengitt av TV 2.

Messi spilte lørdag sin 21. VM-kamp. Han tangerte dermed rekorden til legenden Diego Maradona. Med målet lørdag er han også likt med Maradona i antall VMscoringe­r på åtte. Gabriel Batistuta er fortsatt rekordhold­er med sine ti nettkjenni­nger.

Søramerika­nerne er nå nummer to i gruppa, likt med Saudi-Arabia og poenget bak Polen. Dermed må Messi og co. slå Polen i siste kamp for å vaere sikker på avansement. Mexico står med ett poeng og må slå Saudi-Arabia, samt at de er avhengige av at Polen slår Argentina om de skal avansere til åttedelsfi­nale.

De står fortsatt uten scoring i årets turnering etter at det endte 0-0 i åpningskam­pen mot Polen.

Fem endringer

Argentina var på forhånd sett på som en av kandidaten­e til å gå til topps i årets mesterskap. Det er høyst trolig ledestjern­en Messis siste sjanse til å løfte VM-trofeet.

Argentina-trener Lionel Scaloni gjorde fem endringer på laget som gikk på en av VM-historiens største smeller da de tapte 1-2 for Saudi-Arabia i åpningskam­pen.

Men heller ikke lørdag satt finspillet for argentiner­ne, som lenge slet mot et strukturer­t Mexico-lag.

 ?? ARIEL SCHALIT / AP / NTB ?? Lionel Messi ble helten for Argentina lørdag.
ARIEL SCHALIT / AP / NTB Lionel Messi ble helten for Argentina lørdag.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway