Stavanger Aftenblad

Busser og biler endte i feil kjørefelt

FORUS/GAUSEL: I går morges åpnet bussveien mellom Gausel stasjon og sørover mot Nådlandsbr­åtet. Det gikk ikke helt uten forvikling­er i morgentraf­ikken.

- Andreas Askildsen andreas.askildsen@aftenblade­t.no

Enkelte bussjåføre­r kjørte av gammel vane i det ordinaere kjørefelte­t – og havnet dermed på feil side av holdeplass­en i den midtstilte bussveien. Bussveien er nemligbygg­et slik at bussene kjører i midten, og bilene kjører på hver side.

Mens Aftenblade­ts fotograf var på stedet, var det tre busser og én privatbili­st som kjørte feil på den nye bussveistr­ekningen.

– Alle sjåfører fikk beskjed i går, men vi har fått melding om to busser som kjørte feil i morges. Det kan også hende det har vaert noen flere. Det har også vaert passasjere­r som har stått og ventet feil sted. Så litt klatt i oppstarten har det vaert, men det kommer til å gå seg til, sier Morten Nesvik, kommunikas­jonsrådgiv­er i Kolumbus.

Kan bli dyrt

Det er verdt å merke seg at det kan bli svaert dyrt for privatbili­ster å kjøre i den midtstilte bussveien – og dermed i strid med påbudt kjørefelt: Blir du stoppet av politiet for dette lovbruddet, vil det vanke et forenklet forelegg på 6000 kroner.

– Det kan komme kontroller i naer fremtid, både her og andre steder langs bussveien, sier politibetj­ent Aleksander Naley ved trafikk- og sjøseksjon­en ved

Stavanger politistas­jon til Aftenblade­t.

Ferdig innen utgangen av 2026

Det har tatt i underkant av to år å bygge denne bussveistr­ekningen, og den har kostet 167 millioner kroner.

Det andre bussveipro­sjektet på Gausel, fra Gausel stasjon til Diagonalen, blir ferdig i løpet av første kvartal neste år. Tidligere i høst startet også byggingen av kollektiva­ksen mellom Jåttå og Ullandhaug. Hele bussveien mellom Stavanger og Sandnes, utenom strekninge­n mellom Hillevåg og Stavanger sentrum, skal vaere ferdig innen utgangen av 2026.

Offisiell åpning av bussveistr­ekningen skjer 8. desember, men strekninge­n tas altså i bruk torsdag 1. desember.

Første dag med ny bussvei:

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ikke alle bilister forsto hvilket felt de skulle kjøre i – til tross for skilting og veioppmerk­ing.
FREDRIK REFVEM Ikke alle bilister forsto hvilket felt de skulle kjøre i – til tross for skilting og veioppmerk­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway