Stavanger Aftenblad

Arvid Maelands naboer krever feststopp

BJERKREIM: Dopapir og søppel fløy over til naboene, da Arvid Maeland hadde storfest med «Halva Priset» på gården sin i Bjerkreim i oktober. Det hevder naboene, som vil stoppe framtidige fester. Nå har de klaget Maeland inn for forliksråd­et.

- Ove Heimsvik ove.heimsvik@aftenblade­t.no

«Maeland arrangerte fest forrige helg med ca. 600 deltakere. Det var omfattende søppel og papir etter toalettbes­øk på Maelands eiendom som også har blåst over til mine klienters eiendom», heter det blant annet i forlikskla­gen som er sendt til Bjerkreim forliksråd fra advokat Svein Erling Jensen i advokatfir­maet 31. oktober.

Overfor Dalane Tidende, som omtalte saken først, forklarer advokat Jensen at naboene ikke fikk sove på grunn av musikken og festbråket den aktuelle fredagskve­lden, de kom seg ikke fram til egen eiendom og etter festen så det «bomba» ut.

«Kom gjorde dei og skryt fekk me!»

Arvid Maeland har et annet syn på saken. Han mener det er en av festdeltak­erne som har gjort fra seg på naboens eiendom – en hendelse han tar ansvar for.

Nå ber han personen melder seg som vitne, for å unngå mer «klatt med myndighete­ne».

Mannen som er blitt rikskjendi­s gjennom NRK-serien «Cowboyen og kongen» gir ellers klart uttrykk for hva han mener om klagen fra naboene, på sin egen Facebookve­gg:

«Den heljå me hadde vera auksjon og halva priset her så var det bare heilt konge alt. Dagen etter på rydda me opp som vanligt er. Var ikke møje for eg hadde heile 8 personer som rydda undervegs i festen slik der sko vera presentabe­lt om tilsyn kom. Og kom gjorde dei og skryt fekk me!»

Naboene er altså uenige. Av forlikskla­gen framgår det at de vil ha et forbud, «idet Maeland ikke overholder de krav som må stilles for gjennomfør­ing av slike fester.»

Krever 125.000 i erstatning

Ifølge Dalane Tidende omfatter klagen også en gjerdetvis­t, som partene møttes om i forliksråd­et i mars.

I klagen er det lagt ned en påstand i tre punkter:

1. Arvid Maeland skal ikke ha lov til å arrangere konserter på eiendommen i Lauperak.

2. Arvid Maeland skal betale erstatning på opptil 125.000 kroner for reparasjon av gjerde som ikke er ordnet i samsvar med inngått avtale.

3. Arvid Maeland skal betale motpartens saksomkost­ninger på 6250 kroner.

På spørsmål om det kan vaere aktuelt for naboene å godta noe annet enn slutt på festene, svarer advokaten:

– Det må iallfall lages spilleregl­er for framtidige fester, det vil si regler om parkering, lydnivå, søppel og antall personer, sier Jensen til Dalane Tidende.

Arvid Maeland skriver på Facebook at han allerede har signert kontrakt med bandet Rotlaus om sommerkons­ert 16. juni neste år.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Arvid Maeland er blitt rikskjendi­s gjennom NRK-serien «Cowboyen og kongen». Nå har naboene klaget ham inn for forliksråd­et, etter at han holdt fest på gården i Lauperak i Bjerkreim i oktober.
KRISTIAN JACOBSEN Arvid Maeland er blitt rikskjendi­s gjennom NRK-serien «Cowboyen og kongen». Nå har naboene klaget ham inn for forliksråd­et, etter at han holdt fest på gården i Lauperak i Bjerkreim i oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway