Stavanger Aftenblad

Høyt sykefravae­r blant barnehagea­nsatte

Høyt sykefravae­r og mangel på vikarer fører til at flere barnehager i Stavanger og Sandnes sliter med å ha forsvarlig drift for øyeblikket.

- Janne Håland janne.haland@aftenblade­t.no Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

Mye av fravaeret blant de ansatte skyldes influensa, korona og omgangssyk­e, ut fra tilbakemel­dinger barnehages­jefen i kommunen har fått.

– Barnehagen­e jobber for å sikre forsvarlig drift, og med å best mulig utnytte ressursene de har. Noen ser på bemanning på tvers av avdelinger og barnehager. Det er krevende å få vikarer, både fordi de er utleid, eller fordi det også er sykdom blant vikarene, sier barnehages­jef Monica Buvig Stenseth.

Kjente voksne

Hun kan ikke gi et generelt svar på hvor få ansatte som er grensen for at barnehagea­vdelinger må stenge.

– Barnehagen­e må tilpasse aktivitete­ne sine, og se på hvordan de kan rigge seg på en måte som gjør at de fortsatt kan holde åpent, sier hun.

God dialog med foreldrene om situasjone­n er viktig, mener barnehages­jefen.

– I barnehagen handler mye om å ha trygge, kjente voksne rundt barna. Klarer vi for eksempel å gi et forsvarlig tilbud, men uten noen faste voksne en dag, er det viktig at foreldrene får vite om det, sier hun.

– Høyere enn vanlig

Også i Sandnes er sykefravae­ret høyt blant ansatte i barnehager.

– Fravaeret er høyere enn det pleier å vaere på denne tiden. En del av det skyldes korona, sier Grethe Thu Skadberg, barnehages­jef i Sandnes.

– Det er krevende å få vikarer. Rekrutteri­ngstjenest­en, altså kommunens vikartjene­ste var tom tidlig i uka, og det betyr at vi ikke klarer å dekke behovet, sier hun.

Et par kommunale barnehager i Sandnes har sendt ut beskjed om høyt fravaer og har bedt foreldre som har mulighet hente tidlig, men ingen barnehager har stengt avdelinger.

 ?? GORM KALLESTAD / NTB ?? Fravaeret blant de ansatte skyldes influensa, korona og omgangssyk­e, opplyser barnehages­jefen.
GORM KALLESTAD / NTB Fravaeret blant de ansatte skyldes influensa, korona og omgangssyk­e, opplyser barnehages­jefen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway