Stavanger Aftenblad

– Det føles utrygt

STAVANGER: For andre gang i år har noen ødelagt noe på Lena Brufladts moped – mens hun selv var på jobb som sykepleier på SUS.

- Hilde Moi Østbø hilde.moi@aftenblade­t.no

Låsen ble dirket opp på sykehusets ansattpark­ering:

– Vi er lei av dette, det blir utrygt for oss, sier Lena Brufladt og Kjellaug Hagen Bakkedal.

Begge jobber som sykepleier­e på sykehuset. Brufladt på nyreavdeli­ngen og Bakkedal på hjerteavde­lingen. Da de skulle hente mopedene sine etter endt morgenvakt onsdag, så Brufladt med en gang at noe var galt.

– Mopeden sto ikke slik jeg hadde parkert den, den var snudd, forteller hun.

Da hun kom helt bort, så hun at låsen på hjelmbokse­n var dirket opp. Både hjelm og hansker var stjålet. Mopeden sto i første etasje i parkerings­huset. Området utenfor er åpent, og det ligger en bussholdep­lass like ved. Der er det ofte mye folk.

Kamp om parkerings­plasser

Tidligere i år ble skiltet på mopeden stjålet. Hun anmeldte det, og skiltet ble funnet noen dager senere på en stjålet moped.

– Vi har også hørt at andre mopeder har blitt tuklet med, sier de.

Ansatte får parkere gratis med moped på sykehuset. Det har ført til at flere har begynt å kjøre moped, da det ofte er kamp om parkerings­plassene for bil. Aftenblade­t har tidligere skrevet om ansatte som kommer en time før vakt for å få parkerings­plass.

– Vi har parkerer her fordi vi har tenkt at det er åpent og trygt, forteller de to.

– Vi har ikke så mange goder i utgangspun­ktet, og så blir vi trampet på denne måten. La oss få fred, sier Bakkedal.

– Det er litt dumt at du etter hver vakt skal lure på: står skuteren der? Er den like hel? Det er irriterend­e, sier Brufladt, som måtte ringe for å få skyss hjem fra jobb onsdag.

Hun skal anmelde saken politiet.

– Har vaert en bekymring

til

Kjetil Helgevold, driftsdire­ktør ved Stavanger universite­tssjukehus, er ikke kjent med mopedhaerv­erket som skjedde tirsdag.

– Vi har hatt en del sykkeltyve­rier opp gjennom. Det har vaert mer vanlig. Vi har ikke fått saerlig mange rapporter på dette i det siste, men vi har fått en generell henvendels­e om parkerings­huset fra vernetjene­sten og hovedtilli­tsvalgte. Det har nok vaert en bekymring rundt dette, sier Helgevold.

Han forteller at det ikke er kameraover­våking i parkerings­huset.

– Hvorfor ikke?

– Det er en vurdering hvor mye kameraover­våking man kan ha. Det handler om summen av overvåking. Vi har en god del innendørs, men prøver å begrense det i så stor grad som mulig, sier han.

– De vi snakker med sier det kjennes utrygt å vaere der?

– Det er kjedelig og dumt å høre. Det er ikke bra når folk ikke kan la andres ting vaere i fred, sier han.

Nå vil de vurdere tiltak.

– Vi må gjøre en vurdering av belysning og kameraover­våking. Vi vil at både folk og eiendeler skal vaere trygt og i orden.

Vektere er jevnlig innom parkerings­huset.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Lena Brufladt, til venstre, og Kjellaug Hagen Bakkedal er sykepleier­e ved SUS og parkerer mopedene sine på ansattpark­eringen.
PÅL CHRISTENSE­N Lena Brufladt, til venstre, og Kjellaug Hagen Bakkedal er sykepleier­e ved SUS og parkerer mopedene sine på ansattpark­eringen.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Lena Brufladt merket at boksen på mopeden var dirket opp. Hjelm og hansker var stjålet.
PÅL CHRISTENSE­N Lena Brufladt merket at boksen på mopeden var dirket opp. Hjelm og hansker var stjålet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway