Stavanger Aftenblad

– Ikke alle har råd til egen hytte

GJESDAL: Formannska­pet i Gjesdal sender hytteplane­n i Hunnedalen på høring. – Mange oppfatter dette som et positivt forslag, sier ordfører Frode Fjeldsbø.

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

Omstridt hytte gjennom første hinder:

Hytteeierg­ruppa i Hunnedalen har kritisert størrelsen, høyden og sakspresen­tasjonen som ble lagt fram for politikern­e i Gjesdal torsdag.

Det er Stavanger turistfore­ning som vil bygge ny hytte. Turbohytta, som den skal hete, blir på nesten 400 kvadratmet­er og skal ha 30 sengeplass­er. Mønehøyde blir på 7,2 meter. Hytta er tiltenkt barnefamil­ier.

Hytteeierg­ruppa mener saksframst­illingene er forskjønne­nde og at den nye hytta blir for dominerend­e.

Ordfører i Gjesdal Frode Fjeldsbø har fått med seg reaksjonen­e, men sier et enstemmig formannska­p har vedtatt at detaljregu­lering for Djupevassk­vaeven, som området heter, å legges ut på offentlig høring.

– Alle i formannska­pet er positive til å legge planen ut på høring. Veldig mange oppfatter det som et positivt forslag å bygge ei hytte som gjør at flere får mulighet til å komme seg til fjells både sommer og vinter. Ikke alle innbyggere har råd til egen hytte. Både formålet og ideen bak hytta oppfatter jeg at de folkevalgt­e er positive til, dette vil gi flere tilgang til Hunnedalen, sier Fjeldsbø.

Fjeldsbø legger til at politikern­e har vaert på befaring i Hunnedalen.

– Hytta vil ruve litt, og jeg ser at det også er negative sider, men hytta er plassert på laveste punktet. Og når planen nå skal på høring, får hyttenaboe­r og andre mulighet til å komme med ytterliger­e innspill på det de mener er feil eller mangelfull­t. Vi lytter til innspillen­e før vi tar stilling til om vi godkjenner regulering­en. Dette er på mange måter demokratie­t på sitt beste, sier han.

 ?? HOLON ARKITEKTUR. ?? Ordfører i Gjesdal Frode Fjeldsbø.
Slik ser arkitektfi­rmaet Holon Arkitektur for seg at hytta blir seende ut.
HOLON ARKITEKTUR. Ordfører i Gjesdal Frode Fjeldsbø. Slik ser arkitektfi­rmaet Holon Arkitektur for seg at hytta blir seende ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway