Stavanger Aftenblad

Viktig brikke på plass for Sola – sikter mot mesterliga­en

HÅNDBALL: Hovedtrene­r Steffen Stegavik har forlenget kontrakten med Sola.

- Mari Sollid Eide mari.sollid.eide@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Steffen Stegavik har forlenget sin kontrakt med Sola HK og blir vaerende i klubben ut 2025/2026-sesongen.

Stegavik tok over som hovedtrene­r for Sola i 2020 og har ledet klubben til to bronsemeda­ljer i eliteserie­n, NMsølv i 2021 og kvartfinal­eplass i europaliga­en forrige sesong.

– Han har lagt et stort stykke arbeid i å vaere bidragsyte­r i prosessen for å utvikle Sola HK, og er en trener som identifise­rer seg med klubbens verdier og målsetting, står det i pressemeld­ingen.

Før Stegavik tok fatt på trenerkarr­ieren, la han bak seg en lang spillerkar­riere i blant annet Elverum, Drammen, Baia Mare og Naerbø. Som spiller vant han alle titler i Norge.

Til Aftenblade­t sier Steffen Stegavik at han på langt naer føler seg ferdig med jobben i Sola. Han ser et større potensial – og ønsker å bidra til å ta nye steg med prestasjon­sgruppen han har bygget opp.

– Drømmene våre er ikke nådd. Jeg er sterk i troen på at vi kan ta ytterliger­e steg både i Norge og i Europa. Sammen med klubben skal jeg bidra til at vi kan klare dette, sier Stegavik.

– Har du hatt tilbud fra andre klubber?

– Ja, det har jeg. Det er en kontinuerl­ig vurdering, men jeg for glad i klubben og spillerne her. Akkurat nå føles dette riktig, jeg ser ytterliger­e potensial her. Jeg har fortsatt ambisjoner om å trene et lag i mesterliga­en eller et landslag. Framtiden får vise når eller hvor det blir, svarer Stegavik.

– Er det realistisk å si Sola HK og mesterliga­en i samme setning?

– Når du kan si Storhamar og mesterliga­en i samme setning, kan du også si den med Sola. Så lenge Norge har to plasser er det ikke umulig å klare det i løpet av de neste tre årene, svarer Sola-treneren om laget som nå ligger på 6. plass i eliteserie­n.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Steffen Stegavik har ledet Sola til to NM-bronser, NM-finale og kvartfinal­e i europaliga­en.
KRISTIAN JACOBSEN Steffen Stegavik har ledet Sola til to NM-bronser, NM-finale og kvartfinal­e i europaliga­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway