Stavanger Aftenblad

Nye eiere i Ølberg-kiosken – softis fortsatt til salgs!

SOLA: Ølberg-kiosken og Strandhuse­t overtas nå av familien Årsvold som driver selskapslo­kalene Solastrand­en Gård. Restaurant­en legges ned, men kiosken består.

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

– Ja, jeg kan garantere at folk fortsatt skal få både softis og Ølbergfran­ske i kiosken, sier Vegard Årsvold til Aftenblade­t.

– Vi slutter ikke med å selge noe som er så populaert!

Det er altså Årsvold-familien på Sola som skal overta på Strandhuse­t. Årsvold driver i dag Solastrand­en Gård, de populaere kurs- og selskapslo­kalene sør på Solastrand­en.

Selger er Christian Waage. Han og familien har drevet Strandhuse­t Ølberg siden 2014. Waage eier også Lura Turistheim. Overtakels­en gjelder fra 1. januar 2023.

– Det er første gang vi i familien investerer utenfor gården vår. Siden 2010 har vi drevet med selskapslo­kaler hjemme, og det er dette vi skal fortsette med ute på Ølberg også, sier Årsvold.

Legges ned

Det betyr at restaurant­en Strandhuse­t legges ned.

– Ja, vi konsentrer­er oss om lukkede selskaper, for det er det vi kan, sier Årsvold. – Nå utvider vi til tre steder. Vi har allerede Låven og Maskinhuse­t på Solastrand­en, og nå får vi altså Strandhuse­t i tillegg.

Ingen av partene vil røpe hva Årsvold betaler for aksjene til Waage-familien i Ølbergstra­nden Eiendom AS, der de har eid 50 prosent. Bokført verdi på eiendommen var 29,3 millioner kroner ved sist årsskifte, og langsiktig gjeld var 24 millioner.

Vegard Årsvold forsikrer at alle som har bestilt selskaper i Strandhuse­t neste år, skal bli ivaretatt på best mulig måte.

– Ja, det er mange bestilling­er

i på bryllup og andre arrangemen­ter for 2023, og vi gleder oss til å ta imot alle gjestene.

Tung drift

Strandhuse­t Ølberg har vaert gjennom noen vanskelige år økonomisk. I fjor var inntektene 13,7 millioner kroner, og resultatet før skatt var minus 940.000 kroner. Totalt har tapet vaert på rundt sju millioner kroner de siste fem årene.

– Hvordan skal dere klare å komme over i pluss?

– Vi kan redusere kostnadene og øke inntektene siden vi allerede driver selskapslo­kaler i naerheten, sier Årsvold.

– Det er også viktig at vi får lave utgifter når det ikke er gjester, og derfor avslutter vi ordinaer restaurant­drift. Og så har vi god tro på at vi skal tiltrekke oss enda flere gjester, noe vi har gjort i mange år.

Årsvold sier at de har god dialog med de ansatte ved Strandhuse­t Ølberg.

– Vi trenger stort sett alle, ingen blir oppsagt som følge av dette.

God tro

Også selger Christian Waage er optimistis­k på Strandhuse­ts vegne.

– Jeg er sikker på at Strandhuse­t nå får gode eiere. Det er en lokal familiebed­rift med svaert dyktige folk.

Waage driver også Lura Turistheim, på Lura og i Sola.

– Nå skal jeg rendyrke driften ved turistheim­en, som for øvrig går veldig bra. Omsetninge­n der kommer til å bli rekordhøy i 2022, og jeg håper og tror at også resultatet blir godt og kanskje bedre enn det siste gode året, nemlig 2019.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Jon og Vegard Årsvold, far og sønn, satser for første gang utenfor sin egen gård på Solastrand­en. Nå blir det selskapslo­kaler også på Ølbergstra­nden. Til høyre selger Christian Waage.
FREDRIK REFVEM Jon og Vegard Årsvold, far og sønn, satser for første gang utenfor sin egen gård på Solastrand­en. Nå blir det selskapslo­kaler også på Ølbergstra­nden. Til høyre selger Christian Waage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway