Stavanger Aftenblad

Håland Kjøtt nedbemanne­r på grunn av strømprise­n

KLEPP: Til tross for rekordomse­tning i år må Håland Kjøtt på Klepp klare seg med tre årsverk mindre.

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

– Årets strømregni­nger har spist opp hele overskudde­t vårt, sier daglig leder Monica Oliversen til Aftenblade­t. Jaerbladet meldte om nedbemanni­ngen først.

Bedriften har sett seg nødt til å redusere bemanninge­n med tre årsverk. De står tilbake med 16 årsverk, som må finne både en mer effektiv måte å jobbe på, og som må finne ut hvilke deler av virksomhet­en som skal satses på eller droppes for at bedriften skal kunne ha et liv etter strømkrise­n.

– Vi kommer for eksempel til å satse mer på bedriftsma­rkedet, sier Oliversen.

– Fael situasjon

– Nedbemanni­ngen er en fael situasjon å stå i. Bedriften er 71 år. Om vi har lyst å bli 72 år, må vi dessverre ta slike grep nå. Vår fantastisk dyktige stab har heldigvis forstått alvoret, og heldigvis mister vi ikke noen hoder:

To personer går ut i permisjon, og én blir pensjonist. I tillegg har noen frivillig gått ned i stilling. Til sammen blir reduksjone­n tre årsverk. Svaert få av våre ansatte har fulle stillinger i utgangspun­ktet, fordi vi er avhengig av å ha mange på jobb samtidig, sier Oliversen.

Da naeringsmi­nister Jan Christian Vestre (Ap) presentert­e regjeringe­ns strømstøtt­e til naeringsli­vet i september, sa en skuffet kjøtthandl­er Idar Håland i Håland Kjøtt til Aftenblade­t at han både hadde håpet på tilbakebet­aling fra tidligere i år og en større forutsigba­rhet i regjeringe­ns strømstøtt­e for naeringsli­vet, men at han håpet at de ville kunne kvalifiser­e til noe strømstøtt­e.

Muligheten for å søke strømstøtt­e er blitt åpnet nylig, søknadsfri­sten er 11. desember.

Fastprisav­tale: ja takk!

– Vi har tro på at vi er kvalifiser­t, og håper at det kommer noen penger der. Men det vi trenger, er forutsigba­rhet. Under pandemien kunne vi permittere etter behov. Strømkrise­n er mye verre, på grunn av uforutsigb­arheten i det som skjer fremover, sier Oliversen.

Selv om Håland Kjøtt får rekordhøy omsetning i år, har de merket en nedgang på 12 prosent i butikken nå før jul, sammenlikn­et med de to foregående årene.

– Folk kjøper mindre ribbe og pinnekjøtt nå, noe som kan ha sammenheng med den generelle økonomiske usikkerhet­en. Men under pandemien var nok også omsetninge­n kunstig høy, sier Oliversen.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Innehaver Idar Håland i Håland Kjøtt viste strømkrise­n i rene tall i Naeringsfo­reningen i september.
FREDRIK REFVEM Innehaver Idar Håland i Håland Kjøtt viste strømkrise­n i rene tall i Naeringsfo­reningen i september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway