Stavanger Aftenblad

– Sist feiret vi på en bensinstas­jon

HÅNDBALL: Turen til de finske skogene i Karis vekker gode minner hos Naerbø-trener Rune Haugseng foran lørdagens kamp mot BK46.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Vil gjenskape festen:

– Jeg var faktisk her som SIFspiller for rundt 30 år siden og møtte det samme laget i europacupe­n. Jeg husker at vi hadde banketten på en Shell-stasjon etter kampen. Bensinstas­jonen er her ennå, men maten holder visst nok ikke samme klasse som den gang, sier Naerbø-trener og den tidligere strekspill­eren Rune Haugseng og ler.

Sammen med resten av Naerbø-laget er han på plass i den finske byen Karis. Lørdag er BK46 motstander når Naerbø spiller det første av to oppgjør i jakten på å ta seg videre til 4. runde i Europa Challenge Cup.

– En annen type håndball

Dette er nivå tre på europeiske turneringe­r. Mesterliga­en og Europa-ligaen er på hyllene over. Dette er også turneringe­n Naerbø vant forrige sesong etter å ha slått rumenske Baia Mare i finalen.

Den seieren ga Naerbø muligheten til å spille kvalifiser­ing til europaliga­en, men de valgte å bli stående i Challenge Cup ettersom Nye Loen uansett ikke ville blitt godkjent som hjemmebane i europaliga­en.

I Challenge Cup er det vinn eller forsvinn. Naerbø slo ut slovenske Slovenj Gradec etter ettmålssei­er hjemme og tomålsseie­r borte i forrige runde. Det er et annet type lag som venter i Finland.

– Det er et rutinert lag med voksne spillere. De spiller på et annet vis enn vi gjør i Norge, det er litt tyngre håndball. Men de har også en veldig god skytter, påpeker Haugseng som mener Naerbø er favoritter over to kamper mot finnene.

Sola til Gran Canaria

– På banen handler det om å ha fart framover, vaere gode på kontringer og stå opp i duellene defensivt. Det blir en annerledes type kamp og en god erfaring for spillerne, legger Haugseng til.

– Dere har variert mer i serien denne sesongen, hvordan spiller det inn?

– Vi mistet åtte spillere fra laget som vant europaliga­en forrige sesong, og var klar over at de første seks seriekampe­n ville bli slik. Etter det har spillet og resultaten­e bedret seg. Vi har ankommet Finland med masse selvtillit, ingenting rokker ved det, svarer

Naerbø-treneren etter å ha tilbrakt noen timer i finsk spa og sauna sammen med laget.

Hjemvendte Andreas Horst Haugseng har også sluttet seg til troppen som teller 16 spillere.

Også Sola Håndball har en spennende oppgave foran seg når de søndag møter Gran Canaria på bortebane i den tredje kvalifiser­ingsrunden mot europaliga­en. Forrige sesong kom klubben helt til kvartfinal­en etter å ha imponert og tatt seg av flere sterke motstander­e i gruppespil­let.

Sola-trener Steffen Stegavik forlenget torsag sin avtale med klubben til ut 2025/2026-sesongen.

– Drømmene våre er ikke nådd. Jeg er sterk i troen på at vi kan ta ytterliger­e steg både i Norge og i Europa, sier Steffen Stegavik foran søndagens oppgjør på ferieøya.

Både Naerbø og Sola spiller returoppgj­ørene på hjemmebane neste helg.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Naerbø-trener Rune Haugseng etter at laget slo Baia Mare i finalen i Europa-cupen forrige sesong. - Vi er favoritter mot det finske laget, sier han.
JON INGEMUNDSE­N Naerbø-trener Rune Haugseng etter at laget slo Baia Mare i finalen i Europa-cupen forrige sesong. - Vi er favoritter mot det finske laget, sier han.
 ?? CARINA JOHANSEN ?? Sola og Kristina Sirum Novak kom seg helt til kvartfinal­en i europaliga­en forrige sesong. På Gran Canaria starter jakten på et nytt Europa-eventyr søndag.
CARINA JOHANSEN Sola og Kristina Sirum Novak kom seg helt til kvartfinal­en i europaliga­en forrige sesong. På Gran Canaria starter jakten på et nytt Europa-eventyr søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway