Stavanger Aftenblad

Twitter må rette seg etter loven – eller risikere bøter eller stengning

BRUSSEL: EUkommissa­er for det indre marked, Thierry Breton, advarer igjen Twitter om at selskapet må holde seg innenfor EUs regelverk.

- NTB-DPA-AFP

EU:

I intervjuer med franske og tyske aviser sier Breton at selskapet risikerer bøter og andre tiltak.

– Det er helt klart at hvis Twitter ikke retter seg etter disse reglene, kan vi ilegge bøter. Og hvis regelbrudd­ene fortsetter, kan vi stenge plattforme­n i Europa, sier kommissaer­en.

– Vi følger svaert nøye med på det som skjer på Twitter etter at Elon Musk tok over, fortsetter Breton.

Han sier det skal vaere enda et møte mellom ham og Musk før jul. De to snakket sist sammen på onsdag.

EUs regelverk for digitale markedspla­sser og tjenester har effektive verktøy for å stanse spredning av løgner og hat, ifølge kommissaer­en.

Frankrikes president Emmanuel Macron møtte Musk fredag under et besøk i New Orleans i USA. Etterpå skrev han i en Twitter-melding at de to hadde en «tydelig og aerlig» samtale.

– Twitter må bestrebe seg på å få på plass klare brukervilk­år, betydelig styrking av innholdsmo­derering og beskyttels­e av ytringsfri­het for å kunne overholde europeisk regulering, skriver Macron.

Han ga uttrykk for bekymring for selskapets moderering av innhold. Samtidig skriver han at Musk forsikret at Twitter fortsatt skal delta i initiative­t Christchur­ch Call.

Det ble igangsatt etter terroraksj­onen på New Zealand i 2019. Formålet er å bekjempe innhold knyttet til terrorisme og ekstremism­e på internett.

Siden Musk tok over som eier og sjef for Twitter, har han gjennomfør­t store kutt i staben. En rekke personer som tidligere var stengt ute av tjenesten av forskjelli­ge årsaker, har også fått tilgangen tilbake.

Musk mener at selskapet tidligere har vaert for strengt med tanke på hva som tillates av ytringer.

 ?? GERALD HERBERT / AP / NTB ?? Frankrikes president Emmanuel Macron var fredag i New Orleans, der han møtte byens ordfører Latoya Cantrell (til høyre). Macron møtte også Twitters nye eier Elon Musk. I samtalen pekte presidente­n på at Musk må oppfylle krav til moderering av innhold for å overholde europeisk regulering.
GERALD HERBERT / AP / NTB Frankrikes president Emmanuel Macron var fredag i New Orleans, der han møtte byens ordfører Latoya Cantrell (til høyre). Macron møtte også Twitters nye eier Elon Musk. I samtalen pekte presidente­n på at Musk må oppfylle krav til moderering av innhold for å overholde europeisk regulering.
 ?? VIRGINIA MAYO / AP / NTB ?? EU-kommissaer for det indre marked, Thierry Breton, her i Brussel i februar. Breton advarer igjen Twitter om at selskapet må holde seg innenfor EU-regler som skal bekjempe løgner og hat i sosiale medier.
VIRGINIA MAYO / AP / NTB EU-kommissaer for det indre marked, Thierry Breton, her i Brussel i februar. Breton advarer igjen Twitter om at selskapet må holde seg innenfor EU-regler som skal bekjempe løgner og hat i sosiale medier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway