Raknet mot slutten, men Sola har fremdeles alt i egne hender

HÅNDBALL: Sola ga seg selv et godt utgangspun­kt før returoppgj­øret på hjemmebane neste søndag. Det kunne likevel sett mye bedre ut.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

Etter siste seriekamp før avreise til Spania, uttalte trener Steffen Stormo Stegavik, som denne uken fornyet kontrakten med klubben, at dersom Sola holdt seg til sitt konsept og traff på kampdagen, ville det forhåpentl­igvis vaere nok til å ta seg videre over to kamper.

Traff på kampdagen, gjorde Sola så definitivt. Til tross for at Rocasa Gran Canaria vant European Cup senest i 2021/2022sesong­en, og i dag ligger på andreplass i den spanske eliteserie­n, var Sola klart best i siste hinder før gruppespil­let i European League.

– Før kampen hadde jeg vaert fornøyd med en tremålssei­er på bortebane, men slik kampen forløp seg, sitter jeg med en følelse av at vi kunne vunnet mer, sier Stegavik.

Solid førsteomga­ng

Det var hjemmelage­t som tok føringen helt i starten av kampen. Sola slet innledning­svis med effektivit­eten, men det skulle fort snu. Anført av en god Kristina Novak, fikk bortelaget dreis på sakene.

Etter 11 minutter, på stillingen 5–7, tok Rocasa Gran Canaria timeout.

Da hadde spanjolene slitt med å komme seg gjennom forsvaret til Sola, samtidig som keeper Rinka Duijndam bidro med flere kvalifiser­te redninger og kontringsb­aller. På det meste ledet Sola 12–7, men etter en utvisning, og videre slurv fram- og bakover i banen, ble ledelsen etter hvert spist opp.

Mot slutten av omgangen tok Sola initiativ i kampen igjen, og til pause ledet bortelaget 17–13.

– I perioder er vi fryktelig gode, men så handler det om å sørge for at de dårlige periodene blir kortest mulig. Så skal det sies at dommerne deler ut veldig mange to minuttere, og da er det vanskelig å få flyt i kampen, sier treneren.

Det ble i løpet av kampen delt ut 13 utvisninge­r.

Brant straffer og mistet klar ledelse

Sola åpnet andreomgan­g svaert bra, og ledet på et tidspunkt med hele ni mål, før hjemmelage­t tettet igjen bakover.

En god periode fra Rocasa Gran Canaria sørget for at Sola plutselig bare ledet med to mål. Da var de gule for øvrig dårlig bakover i banen, i tillegg til lite effektive foran mål. Gultrøyene brant blant annet fire av seks straffer i kampen.

– Det er slik som skjer, og det er ikke der kampen avgjøres. Det er det at vi står for dårlig i forsvar de siste tjue minuttene som gjør at resultatet blir som det blir. Men det er en bra gjennomfør­t kamp borte i Europa.

Selv om baklengsmå­lene rant inn mot slutten, scoret Sola 32 mål. Det skal Maja Magnussen og Kristina Novak ha mye av aeren for, som sørget for 19 av nettkjenni­ngene.

Det hele endte til slutt 29–32.

?? MARIE VON KROGH ?? Live Rushfeldt Deila og Sola vant det første av to oppgjør i kvalifiser­ingen til European League. Her avbildet i en annen kamp.
MARIE VON KROGH Live Rushfeldt Deila og Sola vant det første av to oppgjør i kvalifiser­ingen til European League. Her avbildet i en annen kamp.